Foto: Telegram

Rat u Ukrajini ušao je u sedamdesetprvi dan. Ukrajinski zvaničnici saopštili su danas da su ruske snage pokrenule sveobuhvatni napad na čelicanu "Azovstalj", kod Marijupolja. "Ponosan sam na svoje vojnike koji ulažu nadljudske napore da obuzdaju pritisak neprijatelja. Situacija je izuzetno teška", rekao je Prokopenko u kratkoj video poruci objavljenoj na Telegramu. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba! Ako već niste, PREUZMITE našu APLIKACIJU na Google store!

21:41

Zauzeta Snigirevka kod Nikolaeva. Video pokazuje sasvim oprečno od ukrajinskih izvještaja


21:39

Nova grupa zarobljenika


21:38

Wagner grupa u Popasni!


21:35

Azovstal,eksplozije odjekuju tokom popodnevnih sati!


21:33

Ruske snage isporučile su danas hranu i delfinima u Hersonu. 


21:31

Volodin: Cilj nam je da Ukrajina postane vojno neutralna

Predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin danas je izjavio da se Rusija ne može osećati bezbjedno dok Ukrajina ne pristane na vanblokovski i nenuklearni status.
 
„Operacija ima za cilj da obezbijedi bezbjednost građana Ruske Federacije, kako u našoj zemlji tako i na teritoriji
 
DNR i LNR, čime bi bio obezbijeđeni mir u budućnosti i sposobnost zemlje da se razvija", rekao je Volovdin na radiju Komsomolskaja Pravda, prenosi TAS S.
 
On je, međutim, dodao da su odbijeni ruski predlozi da Ukrajina postane vanblokovska i nenuklearna zemlja i poručio: "Dok se takva odluka ne donese, ne možemo se osećati bezbjedno“.
 
Predsjednik Dume naglasio je i da Rusija ne planira vojnu mobilizaciju.


19:35

Kuznjecov: Zapad nije uspjeo da izoluje Rusiju u UNESKO

Zapadne zemlje nisu uspjele da izoluju Rusiju u okviru UNESKO, rekao je danas stalni izaslanik Rusije u toj organizaciji Ujedinjenih nacija Aleksandar Kuznjecov.
 
„Moramo realno sagledati da se radi o antiruskoj histeriji koja je proistekla iz događaja u Ukrajini”, naveo je ruski zvaničnik za TV Rosija-24.
 
On je istakao da pokretači te kampanje uprkos velikom pritisku na UNESKO i na države članice nisu uspjeli da ostvare svoj glavni cilj i izoluju Rusiju u tom tijelu UN, prenosi TAS S.
 
„Deprimirajuće je da se organizacija kao što je Unesko, svjetski humanitarni forum koji treba da propovijeda toleranciju i različitost, koristi kao platforma za takav propagandni šou“, zaključio je Kuznjecov.

19:20

Upravo u Azovstalu


19:10

"Putin se izvinio"

Izraelski premijer Naftali Benet izjavio je danas da se predsjednik Rusije Vladimir Putin izvinio zbog izjave svog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova koji je rekao da Adolf Hitler ima jevrejsko porijeklo.
 
Benet je, nakon razgovora sa ruskim liderom, rekao da prihvata izvinjenje i zahvalio Putinu što je razjasnio svoj stav, prenio je Rojters.
 
On je, takođe, rekao da je zamolio Putina da razmotri mogućnost evakuacije opkoljene čeličane Azovstalj u ukrajinskoj luci Marijupolj.
 
Benet je kazao da je taj zahtjev uputio nakon ranijeg razgovora sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i da je Putin obećao da će uspostaviti koridor za evakuaciju civila.


19:08

Dejstva haubica Malka



18:55

"NATO nam je blizu, mogu da napadnu u najkraćem roku"

Snage NATO su koncentrisane u blizini granica Rusije i Bjelorusije i na njihovoj osnovi bi mogle da budu stvorene grupe za napade, izjavio je danas zamjenik načelnika bjeloruskog Generalštaba Ruslan Kosigin.


18:47

Pušten u rad poljsko-litvanski gasovod

Poljsko-litvanski gasovod za transport prirodnog gasa, vrijedan 500 miliona evra, danas je pušten u rad, čime je završena još jedna faza obezbjeđivanja regionalne nezavisnosti od ruskih izvora energije.
 
Predsjednik Poljske Andžej Duda rekao je da je gasovod, duži od 500 kilometara, pušten u rad „u vrijeme kada je Rusija još jednom pokušala da ucijeni gasom“ Varšavu.


18:25

Džonson i Zelenski o obezbjeđivanju oružja većeg dometa

Britanski premijer Boris Džonson i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski razgovarali su danas o mogućem obezbjeđivanju oružja većeg dometa ukrajinskim oružanim snagama od strane Britanije, saopštio je portparol Džonsonove kancelarije.
 
"Lideri su razgovarali o razvoju događaja na bojnom polju i zahtijevima ukrajinskih oružanih snaga, uključujući obezbjeđivanje oružja većeg dometa kako bi se spriječilo bombardovanje civila", rekao je portparol, preneo je Rojters.

17:47

Specijalne snage Nacionalne garde Rusije likvidirale su vođu ćelije ukrajinske teritorijalne odbrane u Harkovskoj oblasti, saopštila je pres-služba resora.


17:45

"Ruske trupe onemogućuju evakuaciju"

Zamjenik ukrajinskog komandanta koji se bori u čeličani Azovstalj kapetan Svjatoslav Palamar optužio je danas ruske trupe da onemogućuju napore za evakuaciju civila.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )