Foto: Telegram

Sto šesti dan rata u Ukrajini. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

09:30

I Rusi iznenađeni!

Prema informacijama koje je dao vojnik 18. bataljona marinaca 35. brigade Mornaričkih snaga Ukrajine, postala je poznata šokantna informacija o gubicima.
Tokom kontraofanzive sa prelaskom rijeke Ingulec u pravcu Nikolajev-Krivi Rog u rejonu naselja. Veliko Artakovo: komandant bataljona poginuo, zamijenik bataljona je povrijeđen, a komandir 1. čete Badžai je evakuisan na liječenje sa teškom ranom (gubitak noge).

Rečeno je i da je poginulo više od 100 njegovih kolega, kao i da su svi preživjeli pripadnici bataljona odbili da poštuju naređenja. Dodaje se i da je do ove tragedije došlo zbog komandnih grešaka u planiranju napada, kao i nezadovoljavajućeg rada artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine.
Ostaci 18. bataljona obraćaju se svojoj komandi.


09:20

Pariz i Berlin na "udaru"; "Da li je neko ovako razgovarao sa Hitlerom?"

Poljski predsjednik Andžej Duda kritikovao je francuske i njemačke lidere zbog nastavka dijaloga sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

08:40

Pionom na položaje kod Bahmuta




08:26

RIA: Rusija u Ukrajini koristi lovce Su-57

Rusija je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini upotrijebila grupu od četiri lovca Su-57, povezanih u jedinstvenu informacionu mrežu sa ciljem uništenja PVO, rekao je za RIA Novosti obavješteni izvor.
 
"U okviru specijalne vojne operacije ruske Vazdušno-kosmičke snage izvele su operaciju identifikacije i uništavanja sistema PVO Ukrajine pomoću četiri najnovija višenamjenska lovca Su-57. Avioni su integrisani u informacionu mrežu putem automatskih sistema veze, prenosa podataka, navigacije i identifikacije u realnom vremenu", rekao je taj izvor.

08:03

Harkov ponovo granatiran


07:30

Za 24 sata ipaljeno 40 raketa

Ukrajinske snage su u prethodna 24 sata tri puta gađali grad Kremena i Pervomajsk u LNR. Ispaljeno je 40 raketa iz sistema "Grad", osam tenkovskih projektila i četiri mine kalibra 120 milimetara, saopštilo je predstavništvo republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

07:28

Rusija: Provokacije se nastavljaju

Zamijenik šefa vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov rekao je da kijevske vlasti nastavljaju provokacije kod granica tog regiona.
 
"Kijev nastavlja provokacije, svjesno podižući napetost na granici oblasti i gađajući sa udaljenih položaja teritoriju s ciljem da drže stanovništvo u strahu", rekao je on i dodao da je čitava Hersonska oblast pod kontrolom ruske vojske i da će svi pokušaji Kijeva da zauzmu oblast besmisleni.

07:22

Razminiranje plaža u Mariupolju


07:20

Zaharova: Ukrajinsko oružje će se švercovati i na Balkan

Zapadne države ignorišu činjenicu da će pošiljke oružja namijenjene Ukrajini sigurno dovesti do širenja crnog tržišta oružja u Zapadnoj Evropi, a dio oružja iz Ukrajine već je prošvercovan u Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i na tzv. Kosovo, upozorila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
 
"Oni vjeruju da je ovo karta u jednom pravcu, vjeruju da se sada oslobađaju zastarelog oružja koje otpremaju u Ukrajinu ili u treće zemlje. Međutim, zaboravljaju da će pošiljke oružja koje se šalju u Ukrajinu dovesti do širenja crnog tržišta oružja, posebno u zapadnoj Evropi (i na Balkanu)", rekla je Zaharova, prenosi TAS.
Prema njenim rečima, vlasti država dobavljača za sada ćute o ovom pitanju, ali nezavisni stručnjaci i relevantne strukture, poput Interpola, već "zvone na uzbunu".


07:07

Ukrajinci se štite od bombardovanja



07:00
 
Municija stiže u pratnji




Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )