Foto: Telegram

RAT u Ukrajini danas je ušao u 99. dan. RAT UŽIVO pratite na cafe.ba! Aplikaciju možete preuzeti besplatno na Google prodavnici/store/!

22:22

"Nećemo ugasiti nuklearku"

Energoatom, ukrajinski državni operater nuklearne elektrane, negirao je da bi mogao da zatvori veliku nuklearnu elektranu u oblasti pod ruskom okupacijom ako Kijev više ne bude mogao da je koristi.

21:36

Identifikovani ruski vojnici osumjičeni za pljačku stanovnika Buče

Sumnjiče se da su prekršili zakone i običaje ratovanja.

21:28

Stoltenberg: NATO neće diktirati Ukrajini kako da pregovara

NATO neće diktirati Ukrajini na koje uslove treba da pristane u pregovorima sa Rusijom, rekao je danas generalni sekretar SJevernoatlanske alijanse Jens Stoltenberg.
 
"Verujem političkom rukovodstvu u Ukrajini, ono treba da donese teške odluke. Mi ne treba da odlučujemo ili da imamo čvrsto mišljenje o tome šta Ukrajinci treba da prihvate, a šta ne. Treba da im pomognemo da ostvare svoje pravo na samoodbranu", rekao je Stoltenberg u Vašingtonu poslije razgovora sa američkim predsjednikom DŽozefom Bajdenom, prenijela je agencija RIA Novosti.
 
Prema riječima generalnog sekretara, sukobi se uvek završavaju za pregovaračkim stolom.
 
"Ipak, ono što se dešava za pregovaračkim stolom u velikoj mjeri zavisi od situacije na terenu, na bojnom polju. Moramo da pomognemo Ukrajincima kako bi postigli što bolji rezultat u ovom sukobu", poručio je on.

21:11

"Neka umjetnička duša " ode u rat!



21:00

"Hvala Bajdenu" poručuju rusi nakon "preuzimanja pomoći"!



20:52



20:45

✈️ Rusija koristi u Ukrajini jurišne avione koji su van domašaja stranih raketnih sistema
 
🗯 Tokom rata u Ukrajini ruska avijacija koristi modernizovane jurišne avione Su-25SM3 koji su opremljeni sistemom odbrane koji ih štiti od stranih prenosivih protivavionskih raketnih sistema, pišu ruski mediji, pozivajući se na bezbjednosne strukture.
 
Kako je precizirano, ta modifikacija jurišne letjelice koristi se uglavnom u južnom pravcu i u Donbasu.
 
🗯 „Sistemi 'Vitebsk' nalaze se na podvesnim nosačima aviona Su-25SM3 i pokazuju visoke performanse i generalno prilično uspješno izvršavaju svoje zadatke“, navode izvori.
20:41

"Zapad ne mari za zločine kijevskog režima"

Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je danas da Međunarodni krivični sud (MKS) i Zapad ne mare za zločine kijevskog režima.
 
"Zapadu je potreban MKS kao čisto političcki instrument. Ni MKS ni Zapad ne mare za brojne zločine kijevskog režima koji je došao na vlast kao rezultat krvavog državnog udara 2014. godine", rekao je Nebenzja na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, prenosi agencija RIA Novosti.
 
Prema njegovim riječima, slučaj "nepoznatih snajperista" koji su sistematski gađali i demonstrante Majdana i službenike bezbjednosti pao je u zaborav.

21:16

Front u Lugansku



21:12

Norveške samohodne haubice stigle u Donbas ukrajinskim snagama!



20:00

Borbe za Svjatogorsk!

1⃣Ruske trupe ukopane na periferiji grada (crvena linija)

2⃣Eksplozija je obilježila uništene položaje Oružanih snaga Ukrajine ( bili smješteni u rekreativnim centrima), bilo je i skladišta goriva i maziva

3⃣Plavom bojom su označeni glavni položaji Oružanih snaga Ukrajine u ovom trenutku - ukrajinske snage drže dominantne visine

4⃣Grad zapravo niko ne kontroliše - Ukrajinci su se povukli na suprotnu obalu, rusi ne žure da uđu

5⃣Čuveni most je i dalje netaknut, kao i većina zgrada u gradu


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )