Foto: Telegram

U toku je 132. dan rata u Ukrajini! RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

22:20

Došao kući nakon 8 godina! Lisičansk!


22:15

Ukrajinski vojnici pucaju iz zabave na školu za specijalno obrazovanje u Lisičansku! Video je tek danas objavljen!


22:05

Majka mazi svoje poginulo dijete u Donjecku.Djevojčica /10/ je žrtva današnjeg ukrajinskog bombardovanja!



21:58


5. jul - osam godina odlaska iz Slavjanska

 

21:52

🎥 Ruske snage "O" grupe u još jednom ukrajinskom magacinu!



21:49

RATNI BRIFING

Kramatorsko-slavjanska ofanzivna operacija počela je danas, simbolično, na godišnjicu Kurske bitke.

Snažna artiljerija nanosi svuda po liniji fronta Donbasa. Sukobi već unutar sela Krasnopolje, poslednjeg pogodnog odbrambenog položaja Slavjanska sa sjevera, sa ishodom koji još nije jasan.
 
Očigledno, operacija Kramatorsk-Slavjansk će se odvijati pod istom taktikom koja se već pokazala efikasnom u Sjeverodonjecku/Lisičansku – da bi se neprijatelj osjetio ugroženim opkoljenjem i napuštanjem položaja. Time su sopstveni gubici, šteta civilne imovine i gubici života svedeni na mogući minimum.

21:45

🎥 Francuska televizija sa građanima Lisičanska nakon ulaska ruske vojske u grad!


21:40

🚧 Državni sekretar SAD-a Entoni Blinken ne planira da se sastane sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom tokom foruma G20 u Indoneziji, saopštio je Stejt department.

21:38

Mizincev 🗣: Ukrajina raspoređuje rakete u fabrici amonijaka
 
Ukrajinske snage su rasporedile artiljeriju i višecjevne raketne sisteme na teritoriji Nikolajeva, u kompleksu kompanije specijalizovane za transport amonijaka, izjavio je danas načelnik ruskog Centra za kontrolu odbrane general-pukovnik Mihail Mizince.
 
"U Nikolajevu, u kompleksu kompanije Ukrimtransamiaka neprijatelj je rasporedio artiljeriju i višecjevne raketne sisteme", rekao je Mizincev, prenosi TAS.
 
Mizincev je podsjetio da su jedinice ukrajinske teritorijalne odbrane i teško naoružanje bili raspoređeni u Harkovu u krugu preduzeća Himprom, kao i u Odesi unutar kompleksa kompanije Odesa Port Refrigerator.
 
On je naglasio da ukrajinske trupe raspoređuju naoružanje i ljudstvo u postrojenju hemijske industrije što stvara uslove za katastrofu kojoj bi bile izložene hiljade civila.

21:19

Ruska vojska oslobodila je Novolugansk u Donjeckoj Narodnoj Republici, zapadno od Svetlodarska i južno od Bahmuta, potvrdio je savetnik u kancelariji predsjednika Ukrajine Aleksej Arestovič.
21:09

Zelenski 🗣: "Ne donosite odluke bez mog znanja"
 
Zelenski je osudio zahtev Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine da vojnim komisijama registruje kretanje vojnih vojnika u Ukrajini.
 
Zelenski je zamolio da se ubuduće ne donose slične odluke bez njegovog znanja.
 
Generalštab je danas saopštio da muškarci regrutnog doba ne mogu samovoljno da napuste svoje mjesto stanovanja – prvo moraju da dobiju dozvolu vojne komisije.
 
Ovo je legalno, ali sa stanovišta zakonodavstva, takva odluka je nepotpuna. Svi vojni obveznici imaju pravo na slobodu kretanja u Ukrajini.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )