Foto: Telegram

Sto sedamdeset šesti dan rata u Ukrajini.

12:30

Zelenski i Erdogan stigli u Lavov na trilateralni sastanak sa Guterešom
 
Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski stigao je u Lavov, gde je planirano da se sastane sa turskim predsjednikom Redžepom Erdoganom i generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guterešom, saopštio je kabinet Zelenskog.
 
Prema informacijama kabineta, Zelenskom je u Lavovu predstavljen izvještaj lokalnih vlasti o organizaciji evakuacije ljudi iz regiona gde se odvijaju borbena dejstva, a posjetio je i ranjene vojnike.

11:53

☢️‼️ Samo jedan od šest energoblokova radi na Zaporoškoj nuklearnoj elektrani, izjavio je šef administracije Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.
 
🗣 „Samo jedan blok radi (trenutno). Da bismo održali održivost stanice i snabdijevali strujom, između ostalog, i Ukrajinu“, rekao je Balicki za televiziju „Rusija 1“.
 

11:39

Snimci borbi sa telegram kanala ruskih vojnika!



11:27


✈Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su 3 aviona MiG-31 sa hipersoničnim raketama „Kinžal“ prebačena na aerodrom Čkalovsk u Kalinjingradskoj oblasti.
 
Tokom leta, MiG-ovi sa Kinžalima su razradili pitanja interakcije sa lovcima 6. Vazduhoplovstva i PVO armije, kao i pomorskom avijacijom Baltičke flote. Dežurstvo aviona MiG-31 na aerodromu biće 24 sata dnevno, dodaje se u vojnom resoru.

11:00

Snage DNR zauzele važnu visoravan u pravcu Avdejevke
 
🗣 Vojska Donjecke Narodne Republike je uz podršku artiljerije zauzela visoravan u pravcu Avdejevke, koju su ukrajinske trupe koristile kao osmatračnicu i vatreni položaj, izjavio je za Sputnjik komandant haubične baterije 1. slavjanske brigade sa pozivnim „Medved“.
 
🗯 „Ispunjavamo postavljene zadatke uništavanja neprijatelja kod Avdejevke i pokrivanja naših trupa i pješadije. Naše snage su zauzele ventilacioni šaht rudnika Butovka. Naravno, tamo su borbe bile teške, ali pješadija je izašla na kraj sa svojim zadatkom“, ispričao je

 

10:35

Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je na to kako može da se razvija vanredna situacija u NE „Zaporožje“ i predstavilo mapu mogućih posljedica:
 
▪️ Ako dođe do otkazivanja rezervnih dizel generatora i mobilnih pumpi, u slučaju vanredne situacije, jezgro će se pregrijati, a reaktorska postrojenja u najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi će biti uništena, što će pratiti ispuštanje radioaktivnih supstanci u atmosferu i dovesti do njihovog širenja u krugu od stotina kilometara

▪️ Ovakva vanredna situacija će izazvati masovnu migraciju stanovništva i imaće katastrofalnije posledice od predstojeće gasne energetske krize u Evropi, što potvrđuju prognoze niza evropskih specijalizovanih organizacija

 


10:00

Snimci sa fronta!


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )