Foto: Telegram

U toku je 132. dan rata u Ukrajini! RAT UŽIVO pratite na cafe.ba

12:24

Rusi optužili Ukrajince

Rusija je saopštila danas da istražuje izvještaje o mučenjima kojima su, prema njenim navodima, bili podvrgnuti ruski vojnici koje su zarobile ukrajinske snage, a oslobođeni su u razmijeni zatvorenika.
 
"Ruski istražni komitet provjerava činjenica o nehumanom tretmanu ruskih vojnika zarobljenika Ukrajine", navelo je to tijelo zaduženo za krivične istrage u Rusiji.
 
Rusija i Ukrajina izvršile su više razmijena zatvorenika od početka ruske ofanzive u Ukrajini 24. februara. Poslednja razmjena obavljena je 29. juna kada je razmjenjeno po 144 vojnika jedne i druge strane.

12:05

Rusi popravljaju puteve na zauzetim teritorijama!


12:00

Video zarobljavljanja engleskog plaćenika: "Ne brini mi smo rusi"



11:55

Šojgu: Zapad do sada isporučio Kijevu više od 28.000 tona naoružanja
 
🔔 Zapad je do sada Ukrajini isporučio više od 28.000 tona vojnog tereta, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na savjetovanju u resornom ministarstvu.
 
Prema njegovim riječima, kolektivni Zapad nastavlja masovno da isporučuje naoružanje kijevskom režimu, u nadi da će tako produžiti trajanje sukoba u Ukrajini.
 
💬 „Dio tog naoružanja koje Zapad isporučuje Ukrajini odlazi na Bliski istok, a djelimično dospijeva i na crno tržište“, upozorio je ruski ministar.
 
On je, takođe, istakao da je u proteklih deset dana likvidirano 170 stranih plaćenika, a da je 99 njih odbilo da i dalje učestvuje u borbenim dejstvima i napustilo teritoriju Ukrajine.

11:53

Nacionalna garda je pod minobacačkom vatrom Oružanih snaga Ukrajine evakuisala civile iz naselja u LNR.
 
Više od 40 dana ljudi su proveli u podrumu, svakodnevno granatirani.
 
Vojnici su izveli građane, pokrili ih sobom, smjestili u oklopna vozila. U tom trenutku mine su eksplodirale na desetine metara dalje, navela je Nacionalna garda.
 
Jednu ženu vojnici su iznijeli na nosilima, jer nije mogla sama da se kreće.


11:50

Nikolajev


11:47

Pojačana dejstva ruske avijacije iznad Donbasa!


11:44

Pentagon: Rusko napredovanje je stalo

Rusko napredovanje u Ukrajini je stalo, objavilo je Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država.
 
"Očito nisu bili spremni za ovakvu situaciju u kojoj se nalaze nakon tri nedjelje. U osnovi, zastali su na više linija širom zemlje, imaju problem sa gorivom, hranom, oružjem. Susreli su se s vrlo odlučnim ukrajinskim otporom", rekao je visoki američki zvaničnik, piše BBC.

10:48

Počinje da radi nova vlada Hersonske oblasti

Od 5. jula počinje da radi nova vlada Hersonske oblasti, saopštila je regionalna vojno-civilna administracija na svom Telegramu i dodala da će se Hersonska oblast rukovoditi ruskim modelom


10:47

Oboren još jedan ukrajinski "suhoj"

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je lovac Vazdušno kosmičkih sila oborio ukrajinski jurišni avion Su-25.
 
PVO je takođe oborila tri drona, tri balističke rakete "Točka U" i osam raketa iz višecjevnih raketnih bacača.

10:45

"Sankcije pogađaju Putina"

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku Žozep Borel ocijenio je da sankcije protiv Rusije "već snažno pogađaju Vladimira Putina i njegove saučesnike i njihovi efekti po rusku ekonomiju će se vremenom povećavati".
 
"Hoće li ovi značajni i rastući uticaji navesti Vladimira Putina da modifikuje svoje strateške proračune? Vjerovatno ne u bliskoj budućnosti: njegovi postupci nisu vođeni prvenstveno ekonomskom logikom", naveo je visoki predstavnik EU u autorskom tekstu za današnji list Politika.
 
"Međutim", dodao je, "primoravajući da bira između privrednog rasta i oružja, sankcije ga stavljaju u stege koje se postepeno stežu".
 
"Suprotno onome što smo prilično naivno mislili prije koju godinu, ekonomska međuzavisnost ne podrazumjeva automatski pacifikciju međunarodnih odnosa. Zato je imperativ tranzicija na Evropu kao silu, na koju pozivan od početka svog mandata", ukazao je on.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )