Foto: Ilustracija

Kako bi obuća uvijek izgledala besprijekorno, potrebno je da je redovno održavate. Mnogi ljudi imaju problem sa održavanjem patika, jer ne znaju kako da ih dobro očiste, a da ih ne oštete.

Ako želite da vaša obuća uvijek izgleda čisto i uredno, onda vam je sigurno potrebno brzo i efikasno rješenje za održavanje i pranje.
 
Kako prati patike u veš mašini?
Glavni trik da vaše patike zablistaju je da veče prije pranja, sipate po tri kašike sode bikarbone u svaku patiku i ostavite da odstoji do ujutru, a onda ih isperite hladnom vodom.
 
Skinite pertle sa patika i stavite ih u jastučnicu ili torbu za pranje kako se ne bi zamrsile. Odstranite što više blata i prljavštine sa patika, uz pomoć četke za čišćenje, pa ih stavite zajedno sa pertlama. Ubacite ih u mašinu.
 
U veš mašinu stavite peškire ili neku meku tkaninu koja je za pranje, kako se patike ne bi oštetile. Savjet je da ih perete na 30 stepeni, a u zavisnosti od mašine trebalo bi  program da traje od 30 do 40 minuta.
 
Izvadite patike iz mašine i ostavite ih da se osuše. Nikada ne stavljate obuću u mašinu za sušenje, jer visoka temperatura može da je ošteti, prenosi Telegraf.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )