Foto: Srpskainfo/ALEKSANDAR STANKOVIĆ/RAS SRBIJA

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović zatražio je od novoizabranog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da u ovom gradu jednu ulicu posveti nedavno preminulom rođenom Banjalučaninu Mustafi Nadareviću.

U prvom dijelu pisma Mijatović je čestitao Stanivukoviću i pokazao spremnost SDP da mu bude podrška u odlukama koje će biti od značaja i u službi građana Banjaluke, prenosi Klix.

– Uz čestitke želim vam uputiti jednu molbu i inicijativu. Naime kao što sami znate preminuo je glumački doajen Mustafa Nadarević. Ova tužna vijest potresla je čitav region pa i našu zemlju. S tim u vezi zamolio bih vas kao novog gradonačelnika da vaša prva inicijativa bude određivanje ulice u Banjaluci koja bi dobila naziv po imenu glumačke legende i rođenog Banjalučanina Mustafe Nadarevića – stoji u pismu.

Kako je kazao na kraju, uvjeren je da će Stanivuković prihvatiti prijedlog čime bi pokazao da je grad dobio pravog lidera te da je “moguće drugačije, da mora ljudski i da treba banjalučki”.

Podsjetimo, Nadarević je preminuo u nedjelju u 78. godini života, a njegov utjecaj na glumački svijet BiH i regiji odjeknuo je kroz brojne reakcije od Slovenije do Makedonije.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )