Foto: Tanjug

Ričard Doner, holivudski režiser među čije filmove spadaju "Supermen" i "Gunisi", umro je u 91. godini, saopštila je njegova supruga Loren Šuler Doner.

Njegov prvi veliki filmski uspjeh bilo je ostvarenje "Predskazanje" iz 1976. godine, a kasnije je producirao filmove "Sloboda za Vilija" i "Izgubljeni dječaci".
 
Stiven Spilberg, koji je napisao priču na kojoj je zasnovan "Gunis", rekao je magazinu "Verajati" da je Doner bio "talentovan u mnogo žanrova", prenio je Bi-Bi-Si.
 
"Biti u njegovom krugu bilo je kao da se družite s najdražim trenerom, najpametnijim profesorom, neustrašivim motivatorom, najistrajnijim prijateljem, najsnažnijim saveznikom i - naravno - najvećim Gunisom od svih", rekao je Spilberg.
 
Doner je rođen u Bronksu, a na televiziji je od početka šezdesetih radio na kultnoj seriji "Zona sumraka" i špijunskom trileru "Ljudi iz UNKLE".
 
Godine 1978. je režirao "Supermena" sa Kristoferom Rivom i smatra se da je to bio prvi savremeni film o superherojima.
 
Glumac Mel Gibson, koji je igrao u njegovim filmovima "Smrtonosno oružje" i "Teorija zavjere", izjavio je da je Doner bio "srce i duša" i da ih je nesebično davao svima koje je poznavao".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )