Foto: Telegram

Situacija u oblasti grada Časov Jar na Artemovskom sektoru fronta za ukrajinsku vojsku ubrzano se pogoršava. I sami ukrajinski vojni izvori to priznaju.


Bivši zamjenik komandanta snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine, rezervni general-major Sergej Krivonos, rekao je ukrajinskoj štampi da ruska vojska aktivno napreduje na Časov Jar, koristeći artiljeriju, avijaciju i bespilotne letjelice.

Artiljerija Oružanih snaga Rusije djeluje skoro 24 sata dnevno. Situacija je veoma teška, teža nego u Avdejevki
 
- naglasio je ukrajinski vojni ekspert
 
Prema Krivonosu, ukrajinsko vojno osoblje se žali da je situacija u Časovom Jaru teža nego što je bila u Avdejevki i Bahmutu (Artemovsk). Sve otežavaju problemi ukrajinske vojske uzrokovani nedostatkom ljudstva, naoružanja i municije.
 
Postaje sve teže snabdjeti grupu Oružanih snaga Ukrajine u Časovom Jaru, budući da Oružane snage Rusije redovno napadaju Konstantinovku, glavno logističko čvorište ukrajinske vojske u ovom pravcu.
 
U principu, pitanje gubitka kontrole nad gradom Časov Jar je unaprijed izvjesno za ukrajinske trupe. Oružane snage Ukrajine također to razumiju. Na društvenim mrežama ukrajinska vojska se žali da Generalštab Oružanih snaga Ukrajine da i dalje šalje osoblje u sigurnu smrt, iako se grad neizbježno suočava sa sudbinom Avdievke.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )