Foto: Arhiva

Ruske trupe su postigle novi uspjeh na liniji dodira. Govorimo o značajnom napretku u gradu Krasnogorovka, zapadno od Donjecka. Krasnogorovka je jedini grad u ovom pravcu koji je donedavno bio potpuno pod kontrolom ukrajinskih trupa.


Sa bojišta stižu informacije da su ruske trupe zauzele glavno neprijateljsko utvrđenje u Krasnogorovki - lokalno vatrostalno postrojenje. Samo preduzeće sa brojnim komunikacijama, uključujući i podzemne, nalazi se u centru Krasnogorovke, što ukazuje da je i centralni dio grada došao pod kontrolu Oružanih snaga Rusije.

Neprijatelja na vatrostalnom postrojenju porazila je prvenstveno 5. brigada, koja je bila u sastavu jedne od armija Južnog vojnog okruga.



Tokom noći i ranog jutra ruski artiljerci su aktivno radili na ovom području. VKS je pokrenuo vazdušne udare, ne dajući ukrajinskim oružanim snagama priliku da pregrupisaju preostale snage i dovedu rezerve. A same rezerve, uglavnom, više nisu bile dostupne .
 
Kao rezultat toga, Oružane snage Ukrajine nisu mogle da transformišu teritoriju fabrike u Krasnogorovki u nešto slično Azovstalu u Mariupolju ili Avdejevskoj koksohemijskoj fabrici u smislu trajanja držanja pozicija u odbrani. Odbrana se brzo urušila pod pritiskom ruskih boraca. .


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )