Foto: Twitter

U pucnjavi juče u Hajlend parku, ubijeno je šest i ranjeno više od 30 osoba.

Američka policija saopštila je da je uhapsila Roberta Krimoa, koji je osumnjičen da je ubio šest osoba u masovnoj pucnjavi na paradi povodom Dana nezavisnosti u Hajlend parku u Ilinoisu, prenosi BBC.
 
Krimo, (22), je priveden nakon kratke potjere, saopštila je policija. U pucnjavi juče u Hajlend parku, predgrađu Čikaga, ubijeno je šest i ranjeno više od 30 osoba, kada je napadač pucao s krova na okupljene na paradi povodom praznika, Dana nezavisnosti.

Policija je opkolila automobil i Krimo je iz njega izašao s podignutim rukama, prema snimcima čikaške policije, prenosi BBC. On je ležao na tlu prije nego što je odveden u pritvor, a protiv njega će biti podignuta optužnica, saopštile su vlasti. Policija još nije utvrdila motive ove pucnjave.

Lokalni list Čikago san tajms izvijestio je da je svečanost počela oko 10 časova ujutru i da je prekinuta 10 minuta kasnije, pošto su se začuli pucnji, objavio je Asošijeted pres.
 
Stotine učesnika parade, od kojih su neki bili obliveni krvlju, pobjeglo je poslije pucnjave. Predsjednik Džozef Bajden izjavio da je "šokiran besmislenim oružanim nasiljem" u Čikagu i dodao da je potrebno "još mnogo više posla" da bi se spriječila takva stradanja.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )