Foto: Srpskainfo

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić i Ministrica porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović posjetili su danas Nacionalni teniki centar Teniskog saveza Republike Srpske gdje su razgovarali sa predjednikom Teniskog saveza Republike Srpske Draškom Milinovićem.

- Mi znamo da Republika Srpska i Srbija imaju posebne prijateljske veze, specijalne i paralene veze na osnovu kojih smo pokrenuli brojne projekte i  na osnovu toga je uspostavljena saradnja dva saveza. Iz toga je proistekla i današnja posjeta Nacionalnom teniskom centru. Mi ćemo nastojati da u narednom perodu ovaj centar bude domaćin velikih događaja, kampova, naravno uz podršku dva resorna ministarstva. Znamo da je tenis u ekspanziji, prije svega zahvaljujući Novaku Đokoviću, i to nam daje za obavezu da obezbjedimo uslove i učinimo ih još boljim ali ne samo u tenisu negi u svim durgim sportovima rekla je ministrica porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović.

Ministar Vanja Udovičić pohvalio je izgradnju Nacionalnog teniskog centra dodajući da su ovakvi objekti pretpostavka za razvoj sporta.

-Drago mi je da sam ovdje i da se mogu uvjeriti da mladi sportisti imaju bolje uslove za rad. Veliko mi je zadovoljstvo što vidim jedan ovakav začajan sportski centar i centar koji već sada ima značajau ulogu u razvitku ne samo tenisa već i sporta generalno u Republici Srpskoj. Mislim da kroz ovakve projekte koji su pokazali da mogu da ugoste najbolje tenisere pokazujemo koliko smo spremni da u narednom periodu ulažemo više sredstava snage i energije da bismo omogućili da Banajluka bude otvorena za sve posjetiocae, a i da se Republika Srpska nađe na značajnom mapi evropskog i svjetskog sporta. Sa Ministarkom sam razgovarao tješnjoj saradnji. U narednom periodu reprezentacije Srbije će boraviti u Republici Srpksoj i Banjaluci. Ovdje smo dogovrili da veći broj tenisera boravi ovdje na pripremema i kampovima koje ćemo zajednički organizovati – obaćao je Udovičić. 

Predjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović ističe da je podrška Srbije značajna i dodao da su danas dogovoreni neki konkretni koraci.

-Sama za izgrandju ovog centra je  došla iz Srbije, svi znate kako smo krenuli u ovu priču. Uspjeli smo da napravimo ovaj infrastrukturni objekat i opet su Srbija i Republika Srpska pokazale da zajedno i u teškim uslovima mogu da naprave nešto što će biti oslonac i temelj za razvoj tenisa. Ono što je Teniskom savezu Republike Srpske najinteresantnije su teniski kampovi, koji bi bili podržani od oba ministarstva. Sada imamo uslove da se to dogodi u Banjaluci  i želimo da ti kampovi budu češći. Vjerujemo da ćemo dići naš Čelendžer, koji se organizuje 18 godina, na viši nivo i naravno da ga dodatno unaprijedimo u možda čak i ATP turnir. Nadamo se da ćemo u tome uspjeti uz podršku Srbije i naših institucija koje su direktno učestvovale u izgrandji Nacionalnog teniskog centra i bez kojih ovo ne bi bilo moguće – rekao je Milinović. 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )