Foto: Mondo

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona sinoć su na području Tuzle proveli akciju u kojoj je uhapšen Ferid Okić, bivši policajac i osuđenik na 26 godina zatvora.


Kako je potvrđeno za Klix.ba, po naredbi Opštinskog suda, pripadnici Uprave policije kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova sinoć su na području Tuzle izveli akciju u kojoj je uhapšen Ferid Okić, bivši policajac i osuđenik na 26 godina zatvora zbog organiziranog kriminala.
 
Prema informacijama kojima raspolažemo, tom prilikom su izvršeni i pretresi, a policija je zaplijenila 2,6 kilograma droge.
 
Kako su naveli iz Uprave policije MUP-a TK, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, postupajući po usmenoj naredbi Opštinskog suda u Tuzli, izvršili pretresanje osobe F.O., rođene 1967.godine, kao i kuće, zemljišta i ostalih pomoćnih objekata te putničkog motornog vozila koje koristi.
 
"Tom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, i to: dva veća pakovanja od pvc. folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, šest vakum pakovanja od pvc. folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drugu (u ukupnoj količini od 2.581 grama), kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.
 
Okić će danas biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli na dalje postupanje, a više informacija o cijelom slučaju će biti poznato naknadno.

Inače, Okić je od ranije poznat bh. javnosti kao vođa kriminalne organizacije, a 2007. godine je osuđen na čak 26 godina zatvora.
 
Naime, u februaru te godine Žalbeno vijeće Odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju izreklo je konačnu presudu kojom je Okić proglašen krivim za organizovani kriminal, odnosno nedozvoljeni promet narkoticima, otmicu, razbojništvo, ubistvo te nedozvoljeno držanje oružja.
 
Tom presudom Okić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 26 godina.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )