Foto: ANDY RAIN /EPA

Bivši britanski Dejvis kup reprezentativac, Greg Rusedski, smatra da Novak Đoković u 2021. mora da osvoji bar dva grend slema kako bi ugrozio najveće rivale.

Naravno, riječ je o trci za rekord po broju najvećih titula, Novak ih ima 17, a Rodžer Federer i Rafael Nadal po 20.

Đoković će već u februaru na Australijan openu imati prvu prliku da smanji zaostatak, na turniru u Melburnu gdje će igrati i Španac i Švajcarac.

Očekuje se da Nadal ponovo bude favorit na Rolan Garosu, koji je osvajao 13 puta, tako da Novak mora da bude maksimalno jak na preostala tri turnira velike četvorke.

-Mislim da će Novak svakako nadmašiti Samprasov rekord po broju sezona završenih na mjestu broj jedan, a oboriće i Federerov rekord po broju nedjelja na vrhu. Jedini koji može da ima više grend slemova od njega na kraju je Rafa Nadal. Đoković će prestići Federera, možda neće imati više titula u karijeri kada se sve računa, ali hoće kada su u pitanju grend slemovi”, poručio je Rusedski za “Ekspres”.

Britanski stručni komentator sada veruje da težište bitke prenijeto na duele Đokovića i Nadala.

-Bitka je među njima dvojicom. Novak nije osvojio US Open, da je bilo tako, sada bi imao 18 titula, Nadalu morate dati najveće šanse na Rolan Garosu, ukoliko Tim ne bude bio u stanju da ga skine sa trona u Parizu. On je jedini koji tamo može da ga dobije. Tako da su Novaku potrebne bar dvije ili tri grend slem titule. Sve ovo postaje fascinantno, mnogo je nepoznanica na tom putu. Ovoj novoj generaciji igrača je muka od ‘velike trojke’- poručio je Greg a objavio B92.

On je naglasio da ne vjeruje da će Federer imati snage za podvig iz 2017. kada je poslije duže pauze osvojio Australijan open.

-Mislim da neće imato dovoljno snage da pobijedi u Melburnu ili na Rolan Garosu, to će biti prevelik zahtjev za njega. Može da ima dobru seriju, ali ih neće osvojiti. On će svakako pikirati na trijumf na Vimbldonu. Ima osam titula tamo. Te meč lopte protiv Novaka, mora da mu je to bio najteži poraz u karijeri. Ako uspije da osvoji Vimbldon, imao bi 21 titulu, ostavio bi Đokovića dalje iza sebe i bio tu sa Nadalom. Jedan meč ili jedan poen mogu da naprave veliku razliku u nečijoj karijeri. Verujte mi, ja to znam najbolje!- zaključio je Rusedski.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )