Foto: Srpskainfo/ ERIK S. LESSER/EPA

Nikola Jokić i ekipa Denvera su ispisali istoriju NBA lige, po drugi put uzastopno su od 1:3 stigli do pobjede u seriji.

Poslije Jute učinili su to i u duelu sa Klipersima koje su novim preokretom savladali sa 104:89 i ušli u finale Zapadne konferencije koje za tim iz Los Anđelesa i dalje ostaje samo san.

Imao je tim iz “grada anđela” dvocifrenu prednost i na ovom susretu, u drugoj četvrtini je ona iznosila najviše 12 poena, ali su u trećem periodu Nagetsi napravili preokret i zakazali duel sa Lejkersima.

Srpski košarkaš je bio maestralan, stigao je do “tripl dabl” učinka od 16 poena (5/9 za dva, 0/4 za tri, 6/6 slobodna bacanja), 22 skoka i 13 asistencija, čemu je dodao tri blokade i dvije ukradene lopte.

Sjajan je bio i Džamal Marej sa 40 poena (šest trojki iz 13 pokušaja), a Džeremi Grent i Geri Heris su dodali po 14 poena.

Na drugoj strani Montrezl Herel je ubacio 20, a podbacile su najveće zvijezde tima Kavai Lenard sa 14 i Pol Džordž sa 10 poena, pošto su zajedno imali očajan šut iz igre – 10 od 38. Patrik Beverli i Džamajkl Grin su postigli po 11 poena.

U finalu Istočne konferencije Majami je uspio da nadoknadi minus od 14 poena i poslije produžetka savladao Boston sa 117:114 i poveo sa 1:0.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )