Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver nagetsa plasirali su se u finale zapadne konferencije pobjedom nad Finiks sansima 125:100 u šestom meču serije druge runde. Nikola Jokić je završio sa trećim tripl-dablom u seriji - 32 poena, 12 asistencija i 10 skokova.

Fenomenalno izdanje Nikole Jokića i Denvera na gostujućem terenu. Finiks nije mogao da se nosi sa odsustvom povrijeđenog Krisa Pola, kome se pridružio Deandre Ejton van terena. Startni centar Sansa je povrijedio rebro i to je bio nenadoknadiv minus po domaćina šestog meča.
 
Denver je kao i u prethodnoj utakmici igrao agresivnu odbranu na Durentu i Bukeru i uzdao se u brzinu i intenzitet, uz sve kvalitete dvostrukog MVP-a. Serijom 16:0 Nagetsi završavaju prvu dionicu za 44:28, a blistao je Jokić sa 14 poena i razigrani Kentejvijus Koldvel-Poup.
 
Druga deonica je bila za udžbenike. Finiks je apsolutno "počišćen" sa terena, i to svog. Nagetsi su na poluvremenu ubacili nevjerovatnih 81 poena i vodili 30 poena u plusu. "Džoker" je blistao jer nije bilo Ejtona da mu smeta, upisavši 20 poena, sedam asistencija i šest skokova već poslije prve dvije dionice. Nevjerovatan pad Sansa u odlučujućem meču po njihovu sezonu.
 
Kevin Durent je u prvom poluvremenu imao loš šut iz igre, tek 2/11, bez probanog pokušaja za tri. Glavni strijelac Finiksa Devin Buker je u tom vremenskom periodu šutirao 13, a pogodio četiri puta.
 
Četiri puta je neki tim gubio 30 poena na poluvremenu u utakmici šestoj utakmici - Sansima se to desilo dvaput, proše sezone protiv Dalas maveriksa i sada.
 
Trener Majk Meloun je sve bitne igrače izmijenio na dva minuta do kraja, pri plus 25 za Nagetse.
 
Jokić je završio sa 32 poena, 12 asistencija i 10 skokova sa šutem iz igre 13/18. Džamal Mari je ubacio 26, "iks-faktor" Koldvel-Poup 21 poen.
 
Kod Finiksa je Kameron Pejn zabilježio 31 poen, Kevin Durent 23, Džok Lendejl 13, Devin Buker tek 12 poena.
 
Rival Denveru biće bolji iz susreta Los Anđeles lejkersa i Golden stejt voriorsa, serije koja je otišla u šest utakmica i gdje "jezeraši" imaju prednost 3:2.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )