Foto: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA

Uskoro na Prvoj televiziji publiku čeka nova humoristička serija. U pitanju je sitkom "Tri muškarca i tetka", a jedna od glavnih junakinja, Svetlana Ceca Bojković, navela je da će se pojaviti u potpuno drugačijoj roli u odnosu na ono što je publika navikla.

Tumačim lik Živke, sestre glavne tetke u seriji, koju igra Seka Sablić. Iza sebe ima buran život. Udavala se razvodila, ostavljala dijete, živjela u Francuskoj. Živka je jedna sposobna, ali lukava i oštroumna osoba. Na početku serije je ona bila na Kubi, ali se kasnije vraća u kuću svoje sestre Milke i tada kreće njihova borba za preuzimanje kormila. Između njih dve je oduvijek postojao taj takmičarski duh i netrpljivost. Milka se tu ustoličila i vodi glavnu reč u kući, organizaciji poslova, mućki, a svoje prste umije da umiješa i u ljubavne veze. Kod nje sve ima materijalnu pozadinu, rekla je Ceca Bojković u intervjuu za Prva.rs.


Kako se slažu Milka i Živka?


Živka je uvijek imala kompleks zbog sestre. Milka je materijalno uspješnija, jer je za vreme Slobe profitirala. Ona i dalje vjeruje u njegovu politiku jer joj je donijelo dobro. Živka je s druge strane uvijek bila slobodnija i veći avanturista. Međutim, došla je u neke godine kada hoće da se prizemi, zato i želi da caruje u sestrinoj kući.


Na čemu zamjerate svojoj Živki, a šta kod nje najviše volite?


U svim likovima koje igram, uvijek je tu neki dio mene, ali nikad cijela ja. Svom liku ne zamijeram ništa, jer je ovo komedija i ona ne treba da bude antipatična. S druge strane, kod Živke volim tu životnu energiju i radost.


Koje sve poruke šalje serija?


Publika kroz ovu seriju može da vidi da, sve ono što je trenutno moda u ponašanju i ljudskim odnosima i ono što nam se servira preko televizije, prenosi se na najsitnije ćelije društva, u ovom slučaju na porodicu.


Prije skoro 35 godina ste u seriji “Bolji život” igrali lik Emilije Popadić, koja je samo 10 godina bila starija od svog sina Saše Guze Popadića (Boris Komnenić). Sličan glumački izazov je imala i vaša kćerka, Katarina Žutić, koja u seriji “Tate” tumači lik svekrve i bake, iako je po godinama mlada za takvu vrstu angažmana.


To je veliki izazov za glumca. Ja sam tada imala samo 37 godina kada sam igrala majku Borisu Komneniću u seriji. To je jedna uslovnost koju publika prihvati i prati šta vi radite i kako djelujete.

Kćerki Katarini nisam davala savjete. Ja sam imala toliko povjerenja u nju prilikom građenja njenog lika. Ona je zapravo i najviše bila oduševljena što će glumiti svekrvu i babu, baš zbog te bizarnosti.


Kako reagujete kada vas prolaznici danas i dalje pitaju za Emiliju Popadić i kada vas se po toj ulozi sjete?


To je bio jedan divan period. Bez ikakve nervoze i ganjanja tempa prilikom snimanja. Danas se sve vodi oko profita, termini su neumoljivi. Snimanja traju i po 10 sati. Mnogo je teže postići kvalitet u takvom tempu, nego što smo mi radili Bolji život po šest, sedam sati snimanja dnevno. Ta serija se snimala skoro pet godina. Sve sam stizala, i pozorište i ostale obaveze. Imali smo više vremena za sve. I današnji televizijski formati imaju svojih prednosti. Pružaju nam dobre uslove za rad i zahvaljujući njima smo i dalje dio dobrog i kvalitetnog programa – zaključila je legendarna glumica.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )