Foto: David Swanson/EPA

Holivudski glumac Tom Henks (63) se nada da bi mogao da postane klučni faktor u borbi protiv korona virusa, nakon što se zarazio u Australiji i uspio da pobijedi virus.

On je zajedno sa suprugom pjevačicom Ritom Vilson (63), koja je takođe bila zaražena, donirao krv i krvnu plazmu kako bi doprinijeli u istraživanju vakcine protiv korona virusa, nakon što su otkrili da imaju antitela.

Holivudska zvijezda se nada da će uspjeti da razviju vakcinu koja će zaustaviti globalnu pandemiju.

Tom i Rita su se krajem marta vratili u Los Anđeles nakon što su bili u karantinu u Australiji, gdje su se zarazili korona virusom.

– Imao sam jake bolove u tijelu i umor. Pokušao sam da ostanem aktivan tokom samoizolacije sa Ritom i probao da radim 30-minutna istezanja, ali sam nakon 12 minuta „crkao od umora“. Sada smo dobro. Imali smo sve simptome nalik gripu. Rita je bila u lošijem stanju od mene, imala je jako visoku temperaturu. Bili smo izolovani kako ne bismo zarazili još nekoga – rekao je Henks i potvrdio da su se on i supruga podvrgnuli medicinskim istraživanjima kako bi dobrovoljno testirali njihovu krv, u nadi da se pandemija zaustavi.

– Sada ćemo raditi na onome što će se zvati “Henks vakcina” – našalio se glumac.

Iako su virus preboljeli, Rita i Tom još uvek ne znaju kada su se i kako zarazili.

– Australijski zvaničnici su nam rekli da vjeruju da smo se zarazili u Americi ili tokom putovanja u Australiju gdje je Henks snimao film, a ja sam imala turneju kojom sam promovisala novi album – otkrila je nedavno Rita, piše Telegraf.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )