Foto: Ilustracija

Pacijent u privatnoj klinici Cygnet u britanskom selu Kewstock preminuo je zbog prekomjerne potrošnje vode, prenosi The Guardian. Incident se dogodio sa 28-godišnjom Lilian Lucas još 2022. godine, a uzrok smrti je psihogena polidipsija koja je dovela do srčanog udara, precizirali su novinari.

Djevojka je pronađena onesviještena u svojoj sobi i odmah je prebačena u Bristolsku kraljevsku bolnicu, gdje je umrla sljedećeg dana, piše u članku . Liječnik James McIntyre objasnio je da dijagnoza uzrokuje nekontrolisanu želju za pićem.
 
Nakon Lucasove smrti, pokrenut je slučaj i odveden na sud. Roditelji djevojčice optužili su rukovodstvo klinike za neodgovarajuću brigu o pacijentkinji.
 
Ranije je kanal REN TV javio da je sedamnaestogodišnja devojčica umrla nakon injekcije antibiotika datog u stanu u Ščelkovu. Kada se njena ćerka razbolela, majka joj je dala injekciju ceftriaksona sa lidokainom da joj olakša stanje, ali je počela da se guši. Ljekari koji su stigli konstatovali su kliničku smrt.
 
Prethodno je devetogodišnja devojčica umrla u bolnici u Belgorodu od alergijske reakcije na antibiotik . Hospitalizovana je zbog upale bubrega. Nakon što je u bolnici dječije regionalne kliničke bolnice primila antibiotik, djevojčica je počela da ima grčeve i srce joj je stalo.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )