Foto: Twitter

The Cure, jedan od najznačajnijih bendova rok muzike po prvi put u svojoj 42-godišnjoj karijeri održaće samostalni koncert u Hrvatskoj. Događaj je najavljen za 27. oktobar 2022. u Areni Zagreb.


Njihov nastup u Hrvatskoj je dio turneje "The Cure Tour Euro 22", na kojoj će The Cure održati 44 koncerta u 22 zemlje.
 
Publika u Zagrebu imaće priliku u 135-minutnom nastupu čuti i nove pjesme s albuma koji bi trebao izaći prije početka turneje i koji donosi novih 67 minuta jedinstvenog zvuka. Naime, posljednji The Cure album “4:13 Dream” izašao je 2008. godine.
 
The Cure dosad ima 13 studijskih albuma, više od 40 singlova i niz nastupa na najvećih festivalima i u arenama. Iako ih je teško svrstati u pojedinačan muzički žanr, uticali na formiranje mogih muzičkih pravaca i bendova.
 
Svih pet tadašnjih članova The Cure benda 2019. godine svečano su primljeni u Rock & Roll Kuću slavnih.
 
The Cure Euro 2022 turneja biće prva nakon koncerata održanih 2019. godine, godini u kojoj su slavili 40 godina postojanja, te 30 godina od izlaska kultnog albuma “Disintegration” iz 1989. s kojim su osigurali titulu jednog od najboljih britanskih bendova u posljednjih 50 godina.
 
Iste godine, nakon festivalske turneje od tri mjeseca održali su epski trosatni koncert u Meksiko Sitiju. U Areni Zagreb nas tako očekuje punih 135 minuta čiste The Cure koncertne energije i zanosa, kojoj će prethoditi nastup predgrupe The Twilight Sad.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )