Foto: Twitter

Mega je uspela ove sezone da savlada Partizan u dramatičnoj završnici, a malo im je falilo da sruše i Crvenu zvezdu!

Uvrlo neizvijesnom meču crveno-bijeli su upisali 10. trijumf u ligi. Mega je uspjela da uzme skalp Partizanu, a sada su bili vrlo blizu da to urade i Crvenoj zvezdi, iako konačan rezultat to ne govori.
 
U prvom periodu Crvena Zvezda se mučila na defanzivnom skoku, što je ekipa Mege iskoristila, a na krilima Uroša Plavšića došla do prednosti od 5 razlike (27:22).
 
Ipak, konsolidovali su se crveno-bijeli u drugom periodu. Na krilima prije svega Jaga Dos Santosa Zvezda je uspjela da se vrati u meč, a nakon toga i da dođe do prednosti, pa su izabranici Janisa Sferopulosa otišli sa +8 na poluvrijeme (48:40)
 
Ekipa koja je već uzela skalp Partizanu nije se predavala. iako gotovo da nije postojao u prvom poluvremenu, najtalentovaniji srpski igrač u ovom momentu, Nikola Topić, koji je na pozajmici iz Zvezde u Megi, bio je nezauustavljiv za defanzivce Zvezde. Ovaj momak nosio je Megu do preokreta i prednosti od dva razlike pred ulazak u posljednji period.
 
Nikola Topić nastavio je da teroriše “svoje”, ipak proradili su Nemanja Nedović i Miloš Teodosić. U posljednja tri minuta ušlo se u vrlo neizvjesnu završnicu, ali mlada ekipa Mege nije uspjela da izađe na kraj sa Zvezdom koja je prije svega sa linije penala bila vrlo sigurna u završnici meča.
 
Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Nemanja Nedović i Miloš Teodosić sa 21 poenom, dok je sa druge strane Nikola Topić blistao, sa takođe 21 poenom, a 19 je postigao u drugom poluvremenu.
 
Zvezda je ostala lider na tabeli sa skorom od 10 pobjeda i samo jednim porazom, dok je Mega sada na skoru od 5 pobjeda i 6 poraza.
Standings provided by Sofascore
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )