Foto: glassrpske

DOBOJ - Mladi teniser iz Doboja Marko Maksimović ne zadovoljava se osiguranim nastupom na završnom mastersu u Monte Karlu na kome će učestvovati osam najboljih igrača Evrope do 16 godina, već poručuje da u Kneževinu putuje sa najvišim ambicijama.

Član Teniskog kluba Doboj ostvario je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, jer je sjajnim rezultatima u tekućoj sezoni došao do petog mjesta “rejs liste”. Osvojen turnir A kategorije u Sarajevu te trijumfi u Zenici i rodnom Doboju, kao i polufinale u Pančevu omogućili su mu ulazak u odabrano društvo i nastup na velikoj sceni.
 
- Iskren da budem, očekivao sam ovako nešto, jer sam trenirao kao nikada do sada. Išao sam od meča do meča, nizao pobjede i kao nagrada je stigao nastup na mastersu. U Monte Karlu će biti najboljih osam igrača i sigurno je da neće biti lako, ali imam najviše ambicije. Cilj je da osvojim titulu i vjerujem da imam šansu za to ako budem na najvišem nivou - rekao je Maksimović za “Glas Srpske”.
 
Zajedno sa trenerom Denisom Spahićem sa kojim radi već punih deset godina u Kneževinu putuje 11. oktobra, a dan kasnije saznaće ime rivala u četvrtfinalu. Potencijalni protivnici su Poljaci Tomaš Berkita i Jakub Jedržejčak, Rus Viktor Kuznjecov, Čeh Petr Brunclik, Slovak Mihal Krajči, Slovenac Žiga Švec te Nikola Jović iz Srbije.
 
- Sa većinom momaka sam igrao ranije i znam šta mogu da očekujem. Čim su među osam najboljih znači da imaju veliki kvalitet i da nema lakog protivnika, ali sam spreman na izazov. U dobroj sam formi, svakodnevno treniram kako bih dodatno podigao nivo igre i nadam se najboljem - rekao je Maksimović.
 
Osim Spahića koji je zaslužan za njegove rezultate, veliku podršku, kako moralnu i savjetodavnu, tako i finansijsku ima od porodice. Otac Rastko, koji je inače sveštenik, zbog prirode svog poziva realno sagledava sliku.
 
- Nažalost ne mogu da mu omogućim sve što mu je potrebno. Radije vučem za rukav one koji mogu da pomognu za neke ljude kojima je nažalost ugrožena egzistencija. Mi se dovijamo na razne načine, ali Bože moj, Marko je sve jači i jači, što mu je teže on je bolji - zaključio je Rastko Maksimović.
 
Ugovor sa “Hedom”
 
Mnogo je primjera u okruženju da najveći teret na putu do velikih rezultata ne samo u tenisu, nego u svim individualnim sportovima, spada na porodicu. Sistemska podrška nažalost najčešće izostane.
 
- Imali smo sreću da je njegov talenat prepoznao “Hed” koji mu je ove sezone šalje opremu, što nam i te kako mnogo znači. Sve je naravno vrlo skupo, ali smo skromni, nemamo mogućnost da se rasipamo. Pomognu naravno i prijatelji bez kojih ništa ne bi bilo moguće - rekao je Rastko Maksimović.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )