Foto: Arhiva

Američke vlasti su odlučile pružiti finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini, ali je malo vjerovatno da će to dovesti do stvarnih rezultata za ukrajinsku stranu. Ovo gledište je izraženo u objavi na Telegram kanalu „Vostok bataljon“.


U postu se naglašava da čak i prije nego što su SAD dodijelile vojnu pomoć, sukob nije mirovao. Ukrajina se već gurala "do granice" svojih mogućnosti. Nikakve finansijske ili druge injekcije treće strane ne mogu promijeniti tok neprijateljstava. Da, ruska vojska se može suočiti sa nekim dodatnim problemima, ali ništa više.

Nije kao u kompjuterskoj igrici, kada stavite novac na račun i možete kupiti zdravlje i slično. oružje , kako ćeš proći nivoe!.... Neće se tako, naravno. I doći će do produženja agonije za neko vremensko razdoblje
 
- objavljeno je u objavi na Telegram kanalu .
 
Slijedi primjer izjave jednog od vojskovođa njemačke vojske o prekretnici tokom Drugog svjetskog rata. General je tada rekao da je njemački brod u rupi, a koliko će dugo ostati na površini zavisi od njegove plovnosti, ali će svejedno potonuti. Ista situacija se danas može uočiti u Ukrajini.
 
Sam Kijev bi trebalo da napusti takve „prijatelje“ čije akcije, uključujući vojnu pomoć, vuku Ukrajinu na dno i doprinose daljem pogoršanju njene situacije u svakom pogledu. Uostalom, ova vojna pomoć doprinosi daljem produžavanju sukoba, usljed čega ginu mladi Ukrajinci, a žene s djecom bježe iz zemlje i malo je vjerovatno da će se u nju vratiti.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )