Foto: NIKOLA VURUNA/IGOKEA

Radujemo se utakmici protiv Tenerifa, poštujemo ih i cijenimo ali mi smo u Laktašima pobijedili Turk Telekom i Hapoel, pa ne vidim zašto isti ishod ne bi mogao biti i protiv ovog protivnika – rekao je plejmejker Igokee Darko Talić.

Talić ističe da je atmosfera u Igokei odlična, bez obzira na poraz od Budućnosti u posljednjoj utakmici u ABA ligi i da svi jedva čekaju da utakmica počne.

-Odlično je stanje u ekipi, zaista se nakon ove pauze radujemo utakmicama. Nažalost, od Budućnosti smo izgubili, ali nema vremena za kukanje, moramo pokušati ispraviti greške koje smo pravili i okrenuti se uzdignute glave narednom protivniku, a to je Tenerife.  Spremali smo se za njih, to je tim koji je sastavljen od ozbiljnih igrača, znamo kako igraju, šta rade i nadam se da možemo da dobijemo ovu nesumnjivo tešku utaklmicu – rekao je Talić i dodao:

-Tu su Šarmadini i Salin koji mnoge situacije rješava sjajnim šutem. Međutim, ton igri daju plejmejkeri jer je tu i sjajni Fitipaldo. Upravo od Salina i Fitipalda u velikoj mjeri zavisi igra Tenerifa i ukoliko njih zaustavimo mislim da možemo doći do pobjede. Znamo kako treba da igramo, mislim da je recept jaka odbrana,  visoka energija tokom svih četrdeset minuta i brza tranzicija. Šteta je zaista što nema publike ali tu smo dobili Turk Telekom i Hapoel pa vjerujem da isto možemo uraditi i protiv Tenerifa – rekao je Talić.

Plejmejker Igokee smatra da bi rasterećenost mogla da bude prednost.

-Mi smo u u Ligi šampiona prevazišli sva očekivanja, uradili smo nešto što niko nije očekivao i rasterećeno ulazimo u meč sa Tenerifima. To što smo rasterećeni ne znači da nećemo učini sve da dođemo do pobjede, ali u svakom slučaju to može biti naša prednost. Mnogo se priča o plej-ofu ABA lige, tu je sve u našim rukama, ali mi ne razmišljamo o tome, igramo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti – rekao je Talić.

Utakmica u Laktašima igra se od 18 časova i 30 minuta, a zajedno sa Igokeom i ekipom Tenerifa su još Riga i Burgos.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )