Foto: Rvački savez Srbije

Seniorsko svjetsko prvenstvo u rvanju, koje je na programu od 16. do 24. septembra Beogradu, okupiće rekordan broj učesnika, saopštio je danas Rvački savez Srbije (RSS).

U saopštenju se navodi da će se u Beogradskoj areni za medalje i norme za Olimpijske igre u Parizu boriti 1.032 rvača. SP u Beogradu će ući u anale svjetskog rvanja po masovnosti.
 
Na SP će se takmičiti 387 boraca u grčko-rimskom stilu i 354 rvača slobodnim stilom. U ženskoj konkurenciji učestvovaće 291. takmičarka.
 
"Ovom broju treba dodati još 513 trenera i 78 sudija, a uz predstavnike rvačkih saveza zemalja učesnica, članove svetske i evropske rvačke federacije kao i nezaobilazno medicinsko osoblje dolazimo do broja od 2.120 gostiju", izjavio je generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić, navodi RSS, prenosi Tanjug.
 
"Ušli smo u završnu fazu priprema organizacije ovog velikog takmičenja. Imamo značajno iskustvo od prošle godine i nema sumnje da ćemo ispuniti sve najviše standarde. Od četvrtog septembra krećemo sa montažom svih neophodnih elemenata u Beogradskoj areni kako bismo na vreme ispunili sve zahteve Svetske rvačke federacije", konstatovao je Jelić.
 
Iz RSS su najavili da će svečano otvaranje SP biti 16. septembra od 18.30 časova u okviru koga će specijalan nastup imati Marija Šerifović.
 
U toku je prodaja ulaznica za svečano otvaranje SP, a rezervacija karata se vrši na sajtu www.wrestlebelgrade.com. Ulaznice se mogu kupiti i na blagajni stadiona Partizan u Humskoj jedan.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )