Foto: Srpskainfo

Na narednoj izbornoj Skupštini Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković će biti imenovan za novog predsjednika, a prvi korak će mu biti uvođenje VAR sistema u Premijer ligu BiH.

 

Poslije utakmice Borca i Veleža podigla se velika prašina, iz oba kluba imaju primjedbe i smatraju da su oštećeni, a Banjalučani nisu podizali tenzije za razliku od Mostaraca.

Zeljković, koji je donedavno bio na čelu premijerligaša iz Platonove ulice, smatra da će pomoć video tehnologije pozitivno uticati na premijerligaško takmičenje.

– Među prvim i najvažnijim zadacima kada dođem na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza BiH biće mi uvođenje VAR tehnologije. Sve to ima i pristalice i protivnike, a moramo da idemo ukorak sa UEFA takmičenjima i kvalitetnim evropskim ligama. Važnije od toga je da Premijer liga BiH napreduje, a kada sudije dobiju pomoć video tehnologije automatski će da budu smanjenji pritisci i tenzije, a oni će lakše moći da rade svoj posao. Tada će biti mnogo manje mjesta za polemike oko pojedinih odluka i manje medijskog prepucavanja – kaže Zeljković.

O suđenju Miloša Gigovića na pomenutom susretu u Banjaluci ne želi mnogo da priča.

– Komisija za sudije i suđenje ima zakazan sastanak, na njima je da pregledaju sve sporne detalje, ne samo iz ove utakmice, već i sa ostalih gde je bilo pritužbi, te da poslije svega povuku poteze i saopšte da li je neko od arbitara griješio i zaslužio kaznu. Nisam bio na Gradskom stadionu, utakmicu jesam pratio, ali nije moje da dajem sud ili mišljenje o dešavanjima na terenu – dodao je Zeljković.

Česti su komentari na to da on „gura“ Borac ka trofejima i Evropi.

– Zaista je nepotrebno pričati o komentarima koje ljudi pišu putem društvenih mreža ili po forumima. U situaciji smo da se pola lige bori za vrh tabele, a to ranije nismo imali. Dešavalo se prethodnih godina da su unapred bili poznati putnici u evropska takmičenja, pa i timovi koji će da ispadnu, a to nije bilo dobro.

Pritužbi na suđenje bilo je i u Prvoj ligi Republike Srpske, a prvi čovek FS RS, koji je zaslužan za proširenje takmičenja i „oživljavanje“ fudbala u pojedinim gradovima, smatra da će i kvalitet u elitnom entitetskom rangu doći do izražaja.

– Nažalost, bilo je težih povreda na nekim utakmicama, nadam se da će se ti momci što prije vratiti fudbalu. I u prvoj ligi Republike Srpske imamo situaciju da se mnogo timova bori za vrh, to pokazuje da smo napravili pun pogodak vraćanjem broja klubova na 16 učesnika. Nisam ulazio u detalje, a FS RS ima svoje komisije koje se brinu o raznim segmentima takmičenja i siguran sam da svoj posao rade na pravi način – završio je Zeljković.

Dug FS BiH tri miliona KM

Zeljković je potvrdio informaciju da Fudbalski savez BiH ima veliki dug prema Poreskoj upravi Federacije BiH koji iznosi oko tri miliona konvertibilnih maraka, a većina se odnosi na neplaćene doprinose za zaposlene.

– Upoznat sam sa dugom koji ima bh. savez, naravno, to ćemo morati da rješavamo, a vidjećemo na koji način. Najlakši put bio bi reprogram – poručio je Vico Zeljković.

 

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )