Foto: novosti.rs

Zbog nereagovanja Uprave Filozofskog fakulteta da otkazom sankcioniše govor mržnje profesora Dinka Gruhonjića, studenti su posle jučerašnje blokade proveli noć u zgradi fakulteta.

Na incijativu dekana, u zgradu je pozvana policija kojoj je rečeno da postoji bojazan da Fakultet ostane nedovoljno obezbjeđen. Predstavnici policijske stanice Stari grad legitimisali su sve koji se nalaze u zgradi Fakulteta i posle konsultacija sa nadležnim tužilaštvom preneli obaveštenje dekanatu da policija ne može da reaguje i da blokada javne visokoobrazovne ustanove ne predstavlja osnov za prekršajnu niti krivičnu odgovornost, navodi se u saopštenju Dekanata Filozofskog fakulteta.
 
Odbor nastavnika Filozofskog fakulteta koji podržava Gruhonjića najavio je protesti skup ispred zgrade fakulteta koji počinje danas u podne. Akademsku javnost uzburkale su izjave profesora žurnalistike Dinka Gruhonjića koje je dao na tribini održanoj tokom festivala "Rebedu" u Dubrovniku, da ima lijepo ime Dinko, poput Dinka Šakića, ustaškog zločinca i zapovjednika logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojem su stradale stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )