Foto: FK CRVENA ZVEZDA

Crvenu zvezdu sutra očekuje prvenstveni meč protiv Mladosti, a nakon toga će protiv Kairata pokušati da nadoknadi gol zaostatka (1:2) i plasira se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković je na današnjoj pres konferenciji pričao o zdravstvenom biltenu, statusu Miloša Degeneka i tome ko će u narednim mečevima startovati kao centralni napadač.

– Zdravstveni bilten je dobar. Gajiću je ispalo rame, ali doktor je uspeo da ga vrati i kroz konsultacije sa njim dobili smo informacije da je to bol i da se time ne riskira ništa više. Trebaju nam utakmice, da malo uhvatimo takmičarski ritam, pobijedimo i slično. Što se samog sastava tiče, imamo trening večeras i sutra cijeli dan. Vidjećemo za štoperski tandem. Dosta se priča o Degeneku koji je fenomenalan momak i profesionalac i na njega nemam nikakvu zamjerku.

Prošle su dvije utakmice i to ako sad nije u prvom planu, ne znači da neće biti. Stavljam tačku na „rekla kazala“ priče. Nemam lični problem ni sa jednim igračem, jedino možemo da imamo „sportski“. Degenek pošteno radi svoj posao, ali ja pravim ekipu i stojim iza toga. Niko mi ne sastavlja tim, niti mi govori koga da stavim i šta da radim. Ako se to ikada bude desilo, neću biti trener Crvene zvezde više. Počeće Dioni kao napadač. Vjerujemo u njega, nema razloga da ne bude tako, nadam se da će na svom debiju na Marakani osjetiti šta znači nositi dres Zvezde i da će ga ukrasiti golom. Što se bonusa tiče, tu imam dilemu, ali donijeću odluku večeras.

Stanković ističe da je trenutno fokusiran na utakmicu sa Mladosti, ali je u podsvjesti i Kairat.

– Do nedjelje mislim na Lučane, pa onda na Kairat. Tu nam je negdje i taj meč u glavi. Imamo i mi neke probleme, imaju i oni. Igrali su sa četiri odbrambena igrača i još trojicom defanzivaca na sredini terena. Gledaćemo da riješimo to na najbolji način – dodao je strateg crveno-bijelih.

Za kraj, govorio je Stanković o taktičkim odlukama protiv Kairata, ali i o zvezdaštvu i tome da je siguran da će navijači doći u subotu da daju vjetar u leđa ekipi.

– Moja krivica je poraz u Kazahstanu, ali neko ko voli Zvezdu kao ja, sigurno neće raditi protiv kluba. Volim i sebe, neću ni protiv sebe da radim i da nekog boljeg ne stavim u tim ili da izmišljam „toplu vodu“. Ako me je Zvezda nešto naučila, to je da je nemoguće moguće i da se ovde snovi ostvaruju. Dokle god sa crveno-bijelom krvi budem radio ovdje, radiću u dobrobit kluba, jer ko je Dejan Stanković na spram Zvezda – ništa. Ona je mnogo iznad mene. Jel smo ispali od Kairata? Nismo. Znam koliko mogu i šta daju fudbaleri za klub i grb. Nešto nije bilo onako kako sam zamislio, ali vjerujem u sve njih. Svaki navijač, pogotovo kada je teško, znam da će dati maksimalnu podršku svakom igraču u klubu, jer takav je navijač Zvezde. Kad se slavi – slavi se, al kad patimo, onda smo iza kluba maksimalno. E zato sam ponosan zvezdaš – zaključio je Stanković.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )