Foto: srpskainfo.com

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se na drugom mjestu najnovije liste favorita na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Deset dana prije početaka Igara u Tokiju, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je “Power Rankings”, koji je napravio Pol Nilsen, Fibin stručnjak za žensku košarku.

Ispred izabranica Marine Maljković samo su košarkašice Sjedinjenih Američkih Država, aktuelne svjetske i olimpijske šampionke.

Lista je napravljena uzimajući u obzir nedavne nastupe na kontinentalnim šampionatima, najavljenim sastavima, tradiciji i priprememama.

U Fibinom obrazloženju navodi se da Srbija ima momentum.

– Košarkšice Srbije nedavno su postale ‘kraljice Evrope’ i u Valensiji prošlog mjeseca nisu izgubile nijedan meč, kada su drugi put uzele titulu evropskog šampiona. Prije nego što bilo ko spremi da kaže da je druga pozicija previsoka, sjetite se da je Srbije do titule došla na teži način. Igrala je protiv Italije, Španije, Belgije i Francuske. Sve je pobijedila. Šta ćemo sa Sonjom Vasić, MVP igračem Evrobasketa, koja bi trebalo da nosi državnu zastavu na otvaranju Igara? Pisanje bajki je ono što najbolje rade – objašnjava Nilsen i dodaje:

– Sjetite se, nakon svoje prve titule prvaka u Evrope 2015. godine, otišle su na svoje prve Olimpijske igre u Rio i sa bronzom se popele na pobjedničko postolje. Dakle, možda finale nije toliko daleko kao što sugeriše vaša vjerovatno prva reakcija na ovo rangiranje. Da, ova grupa igračica zna sa loptom, mentalno su jake, a trener Marina Maljković nastavlja da radi nevjerovatan posao – navodi se u tekstu.

Iza Srbije, na trećem mjestu na ovoj listi favorita je Australija, a slijede Kina, Belgija, Francuska, Španija, Japan, Kanada, Nigerija, Portoriko i Koreja.

Košarkašice Srbije na OI igraju u grupi A zajedno sa Korejom, Kanadom i Španijom.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )