Foto: Tanjug

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Češke u okviru 4. kola kvalifikacija za Olimpijske igre rezultatom 3:1 (25:20, 25:22, 30:32, 25:20).

Bila je ovo nova partija Gvidetijevih izabranica i nova pobjeda na ovom kvalifikacionom turniru. Nakon Evropskog prvenstva, Češka je bila ponovo portivnik, a ishod je bio isti kao i tada, trijumf Srbije.
 
Prva dva seta su protekla poprilično mirno i u korist reprezentativki Srbije, dok je u trećem setu viđenja najveća borba, a on je na kraju otišao na stranu Čehinja.Tokom čitavog seta Srbija nije uspjela da se odvoji i stekne znatnu prednost, pa je set otišao na razliku, a u samoj završnici Češka je uspjela da prevagne na svoju stranu i učini ono što niko prethodno nije, uzme set srpskoj reprezentaciji.
 
U četvrtom setu stvari su se vratile na svoje, Srbija je uspostavila ravnotežu, te u sigurnom tonu privela set kraju i pobjedu odnijela na svoju stranu.
 
Najefikasnija je bila Tijana Bošković sa 30 osvojenih poena, Maja Aleksić dodala je 16, a Bianka Buša i Sara Lozo po 12.
 
Ovo je četvrta pobjeda Srbije u isto toliko mečeva, a do kraja im preostaju još utakmice sa Dominikanskom Republikom (petak 4.00), Nizozemskom (subota 10.00) i Kinom (nedjelja 13.30).
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )