Foto: null

Danas vam donosimo recept za špansku pitu sa povrćem.

Sastojci:

  • 4 krupnija jaja ili 5 manjih
  • 10 kašika bijelog brašna
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • malo soli
  • 2 pečene kisele paprike
  • 3 kisela krastavčića
  • 1 veća barena mrkva
  • 50 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 200 g feta sira
  • mala vezica peršunovog lista

Priprema:

Umutiti jaja, dodati jedno brašno i drugo sa praškom za pecivo, prosejano.

Posoliti, pa dodati sjeckanu papriku, krastavčiće na kockice kao i šargarepu, ulje i jogurt i sjeckan peršun. Sve malo izjednačiti, pa na kraju dodati sir na kockice.

Laganim pokretima izmiješati i sipati u podmazan i pobrašnjavljen pleh. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )