Foto: NN Arhiva

Šok na Mastersu u Monte Karlu! Danijel Evans je eliminisao Novaka Đokovića u trećem kolu sa 2:0 (6:4, 7:5), a srpski teniser je odigrao veoma loš meč sa puno grešaka, što je strpljivom igrom Britanac kaznio.

Đoković je igrao bez prave energije, bukvalno nije imao nikakvu reakciju ni na dobre, ni na loše poene i sa puno grešaka je davao veliku šansu rivalu koji je na kraju slavio.

Novak je odigrao veoma loš prvi set protiv Danijela Evansa. Najbolji teniser svijeta je katastrofalno ušao u meč u kojem je rivalu na startu dozvolio dva brejka. Evans je poklon iskoristio i poveo sa 3:0, a tek onda srpski teniser je zaigrao kvalitetnije i uspio da dođe do izjednačenje 4:4.

Tek kad se činilo da će slomiti meč i u potpunosti ga okrenuti u svoju korist, uslijedila je serija loših poteza srpskog tenisera, pa je Britanac dobio prvi set sa 6:4. Nevjerovatno zvuči podatak da je Novak u prvom setu imao 23 greške.

Gubitak seta naljutio je Đokovića koji je zatim zaigrao puno agresivnije. Nije više Novak čekao na osnovnoj liniji već je napadao rivala i to je odmah donijelo sjajan start drugog seta. Srpski teniser je napravio brejk i poveo 3:0.

Međutim, uslijedio je novi pad u igri. Opet se Đoković vratio na staro, a uporni Britanac je vraćao loptu i čekao da njegov rival pogriješi pa je napravio brejk i došao do izjednačenja 3:3. Onda je u 11 gemu Đoković opet odigrao veoma loše. Nekoliko neiznuđenih grešaka donijeli su brejk Britanca, koji je poveo 6:5 a zatim i servirao za pobjedu.

U četvrtfinalu ga očekuje David Gofan.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )