Foto: undefined

Košarkaši Slovenije savladali su Španiju sa 95:87 u meču trećeg kola Grupe C i sa prve pozicije idu u četvrtfinale. Furija je morala da se zadovolji sa drugim mjestom.

Sjajan meč odigrali su košarkaši Slovenije i Španije. Neizvjesno tokom cijelog meča, ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Dončić ponovo odličan, ovog puta je više razigravao igrače nego što je šutirao. Na kraju samo jedan tim je mogao do pobjede a to je bila Slovenija, koja se bolje snašla u finišu i stigla do zasluženog trijumfa.

Španci su u prvom poluvremenu uspjeli da opterete najboljeg slovenačkog košarkaša Luku Dončića faulovima. Brzo je Luka stigao do tri lične greške, ali to ga nije previše sputalo, nastavio je da vodi svoju ekipu. Ipak to se odrazilo na njegov košgeterski učinak, u prvom dijelu igre postigao je osam poena, uz devet skokova i pet asistencija.

Čančar je postigao 12 poena. S druge strane najefikasniji je bio Rubio sa 13 poena, Fernandez je dodao 12.

Španci su prije svega trojkama uspjevali da održavaju rezultat. Slovenija je kontrolisala prednost protivnika i na odmor se otišlo pri vođstvu Španije – 44:41.

Silovit start Španaca u drugom poluvremenu, serijom 11:2 stekli su dvocifrenu prednosti – 55:43. Slovenci, uspjevaju da se izvuku i smanje zaostatak na minus sedam. Do kraja perioda Slovenci su uspjeli da izjednače – 68.68, da bi Španci u poslednji period ušli sa plus dva.

Prštalo je na sve strane u poslednjem periodu. Slovenci preokrećuj rezultat i vode sa 72:70. Španci se vraćaju i ponovo vode, a najviše sa plus šest – 82:76. Usljedila je serija Slovenije od 5:0, i četiri minuta pre kraja rezultat je bio 82:81.

Na tri i po minuta pre kraja susreta Slovenija ponovo vodi – 83:82. Usljedila je rezultatska klackalica, a u posljednja dva minuta ušlo se sa prednošću Slovenije od 86:85. Slovenci postižu još jedan koš.

Posljednji minut donio je veliku dramu obje ekipe promašuju po jedan napad. Trinaest sekundi pre kraja Slovenci realizuju oba slobodna bacanja i vode sa 90:87. Španci promašuju šut za tri poena i 5,4 sekunde prije kraja Slovenija je imala nova slobodna bacanja, potom oduzimaju loptu i novom trojkom stavljaju tačku na ovaj meč – 95:87.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Čančar sa 22 poena, Prepelič 15, Tobi je postigao 14 uz 15 skokova, Dončić 12 poena, 14 skokova i devet asistencija. Kod Španaca, Rubio je imao skor od 18 poena, Abalde je dodao 14, a Fernandez 12.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )