Foto: srpskainfo.com

Mnoge žene pokušavaju na različite načine da povrate mladalački izgled.

Neke se podvrgavaju estetskim korekcijama, koje su često skupe, a ponekad i opasne po zdravlje. Ipak, postoji način da se postigne vizuealno mladolikiji izgled lica i jednostavnim trikom uz pomoć šminke, sjenke za oči.
 
Evo koju nijansu senke treba da koristite da biste skinuli deceniju s lica.
 
Ljubičasta topla boja, koja čini da vaše oči izgledaju mnogo veće, skrivajući opuštenu kožu koja se može učiniti da izgledamo starije nego što jesmo.
 
Ukoliko napravite savršenu kombinaciju boja možete učiniti da vaše lice postane drugačije, oči krupnije, a koža oko nje sjajnija i zategnutija, prenosi Novosti Magazin.

Stručnjaci savjetuju korišćenje ljubičastih nijansi, jer je efektna, a pametnim nanošenjem, na krajevima tamnija, u uglovima svjetlija, učiniće da vaše lica dobije potpuno novu dimenziju. 
 
Umjesto klasičnih braon, koje su uvijek kraljice jeseni, izaberite nešto vedriju ljubičastu i vidjećete da će vaše lice odmah dobiti drugačiji, svježiji izgled. 
 
Prije nanošenja sjenke je važno da nanesete lagani puder, onaj koji će vaša koža dobro upiti i koji neće ostavljati tragove, naročito kod starije kože, koji se mogu vidjeti u vidu nabora, piše Glossy.
 
Oči blago uokvirite kreonom, pa od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka nanosite sjenku. Krenite sa najsvetlijom nijansom, koja se nanosi u ugao do nosa i malo ispod donjeg kapka. Zatim s jednom tamnijom idite kroz sredinu oka, kako bi oko dobilo dubinu.

Na kraju, na samoj spoljnoj ivici oka nanesite tamniju sjenku, koja će istaći oko i učiniti da svi gledaju u make up, a ne u nedostatke na vašem licu.  
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )