Foto: Twitter

Uoči meča Novaka Đokovića i Aleksa De Minora na Australijan openu u osmini finala, srpski navijači doživjeli su veliku neprijatnost jer je obezbjeđenje htelo da im oduzme srpske zastave misleći da su ruske.


Australijan open donjeo je odluku da zabrani ruske i bjeloruske zastave na tribinama, ali obezbjeđenje i organizatori nisu naučili razliku između zastava ovih zemalja i zastave Srbije.

Na društveni mrežama kruži snimak na kojem su srpski navijači ogrnuti zastavama stigli su na meč osmine finala Novaka Đokovića i Aleksa de Minora, a obezbjeđenje ih je zaustavilo misleći da nose rusku zastavu.


Komično djeluje činjenica da su morali da „guglaju“ kako bi uočili razliku između ruske i srpske trobojke, a pravi odgovor domaćini su dobili poslije meča i ubjedljivog trijumfa Đokovića nad De Minorom.

Naime, više stotina Noletovih navijača skupilo se „ispod balkona“ sa koga im se njihov ljubimac obično obrati kada napravi veliki usjpeh na grend slemu. Činjenica da se to desilo već sada, posle četvrtog kola, zbunila je organizatore.


Ni reporterka „Eurosporta“ Barbara Šet nije ostala ravnodušna.

„Iza mene je toliko srpskih navijača i, Mats, ti si ovo video, doživeo kada je Novak osvajao titule ovde, kada je igrao dobro. Oni su tako glasni, oni pevaju, igraju, oni slave Novaka Đokovića i... On ovde ima zaista veliku podršku, iako igra u Australiji, na Rod Lejver areni. Neverovatno je šta se dešava“, rekla je Barbara.
Na to je slavni Šveđanin odgovorio:
„Zar oni ne shvataju da on još ništa nije osvojio?! Jer, ovo se obično dešava posle finala. Posle ovakve igre razumem da očekuju titulu, ali... Zašto su oni tamo? Šta se događa, da li se on to pojavio?“, upitao je zbunjeni Vilander.


Njegova koleginica je odgovorila:

„Ne, nije se pojavio, ali mislim da su oni, prosto, srećni što mogu da ga vide ovdje, poslije svega što se dešavalo prošle godine. Novak Đoković se vratio. I, posle onakve igre danas, mislim da navijači misle da on stvarno može do još jedne titule ovde. Desete na Australijan openu“, zaključila je Barbara Šet.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )