Foto: undefined

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale turnira na Olimpijskim igrama gdje ga očekuje duel protiv Japanca Kei Niškorija.

Srpski teniser je u osmini finala savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokina sa 2:0 po setovima 6:3, 6: 1. Veliki problem teniserima i na ovom meču je pravila velika sparina, pa je Đoković u prvom setu nekoliko puta morao da mijenja majice. Španac je opasnije krenuo u meč pa je imao dvije brejk lopte.

Novak je dobrim servisom uspio da se izvuče a zatim je u narednom gemu nakon velike borbe napravio brejk. Iskoristio je trežu loptu i poveo a zatim je to sa sjajnim asovima potvrdio i poveo 4:1.

Đoković je taj brejk sačuvao i dobio prvi set 6:3 iako je Fokina uspio da spasi dvije set lopte.

Već u trećem gemu drugog seta Đoković je napravio novi brejk. Osvojio je Novak gem na servis protivnika bez izgubljenog poena. Španac se nije predavao , pokušao je da napadne Đokovića na njegov servis ali nije uspio pa je najbolji teniser svijeta potvrdio brejk za 3:1. Dominacija Đokovića je nastavljena pa je on napravio novi brejk i došao do 4:1. Bio je Novak zatim opet siguran za 5:1 a zatim je izborio i plasman u četvrtfinale protiv Nišikorija.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )