Foto: Facebook / Printscreen

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (17) danas će loviti i drugo zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Beogradu.

Nakon što je osvojila zlato u disciplini 100 metara delfin, isto će danas pokušati "uloviti" i u disciplini 200 metara delfin. Mlada Mostarka je i apsolutni favorit, posebno ako se uzme u obzir kako je deklasirala konkurenciju u jučerašnjem polufinalu.
 
I u četvrtfinalnoj i u polufinalnoj trci Lana je bila mnogo bolja od konkurencije. Dominaciju je pokazala juče u svojoj polufinalnoj trci kada je konkurenciju ostavila iza sebe čak tri sekunde.
 
Tako će Pudar danas pokušati da osvoji svoje drugo zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu u isto toliko nastupa u disciplinama. Finale je zakazano za 17.00 sati.
 
Rivalke Lane Pudar u današnjoj finalnoj trci biće Mehlika Kuzeh Yalcin (Turska), Paola Borrelli (Italija), Laura Cabanes Garzas (Španija), Alina Baievych (Njemačka), Tabatha Avetand (Francuska), Glenda Abonyi-Toth (Mađarska) i Vivien Jackl (Mađarska), prenosi "Klix". Naša takmičarka nastupiće u četvrtoj stazi.
 
Prije današnjeg finala, Lana će učestvovati u još jednoj disciplini. Naime, od 11:30 časova na rasporedu su kvalifikacije i u disciplini 50 metara delfin i u ovoj konkurenciji mlada Mostarka cilja zlatnu medalju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )