Foto: Avaz

Lejla Kašić je najavila da će prijaviti nadležnim organima muzičara Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje


Lejla Kašić, producentica emisije "Dnevnica" na Radio televiziji Crne Gore, optužila je Antonija Pušića poznatijeg kao Rambo Amadeus za seksualno uznemiravanje. Ona je to uradila javno putem društvene mreže "Instagram".
 
- Jučer sam na snimanju epizode „Dnevnica“ doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus – napisala je Lejla Kašić.
 
Ona je u svojoj objavi na Instagramu napisala i da je “strašno, opasno, problematično što neko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva.”

 
Nazvana ludačom  i glupačom

- To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Poslije verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari - napisala je Lejla Kašić.
 
Lejla Kašić je u objavi apelovala na sve žene da ne šute na seksualno uznemiravanje, kao i da se ne plaše onih koji žele da iskoriste svoj položaj moći.
 
- Malo kada sam se kao sinoć osjećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i nervni slom. Šta treba da se desi da bismo se osjećale bezbjedno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji? Do kad da slušamo šta je trebalo mi da uradimo? Do kad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagovali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim kćerkama/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više?, napisala je Lejla Kašić.

Oglasili su se i saopštenjem iz UNICEF-a zbog ovih optužbi.  
 
- UNICEF je upoznat s navodima protiv Antonija Pušića. Njegov angažman s UNICEFom je suspendovan do daljnjeg. UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kom obliku seksualno neprimjerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a - navodi se u saopštenju UNICEF-a.

Oglasio se i autor emisije

Ovim povodom oglasio se i Vladan Otašević, autor i urednik emisije “Dnevnica”. On je strogo osudio ponašanje Ramba Amadeusa.
 
- Na kraju snimanja smo svi iz ekipe saznali šta se desilo. Neprijatno sam iznenađen Rambovim ponašanjem. Takvi postupci ne priliče osobi njegovih godina i renomea. Razumijem koleginicu Lejlu i jako mi je žao što joj se to dogodilo. Osuđujem sve vrste socijalno devijantnih ponašanja, nevaspitanje i nepoštovanje. Posebno prema ženama. Svako treba da odgovara za svoje postupke, a javne ličnosti imaju posebnu javnu odgovornost.
 
Rambovo ponašanje tokom snimanja i na završetku snimanja emisije, kada se i desio ovaj incident, nije bilo isto. Ne razumijem njegov postupak. Ali kao urednik i autor emisije koja je prepoznata kao crnogorski brend od značaja za javno dobro, imam obavezu da javno kažem da to što se dogodilo osuđujem i smatram da ni jednoj ženi nešto slično ne smije da se dogodi. Nadam se da se i Rambo pokajao zbog svog postupka i za početak iskreno izvinio Lejli. Za dalje postoje institucije i sud javnosti - kazao je Vladan Otašević.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )