Foto: Ilustracija/Arhiva

Većina domaćica bar jednom nedjeljno obriše prašinu, usisa i pospremi kuću, a bar jednom mjesečno obavi generalno čišćenje, koje zahtijeva pomijeranja kauča i detaljno brisanje podova.

Ukoliko imate laminat, onda sigurno znate da je neophodno da ga prebrišete najmanje dva puta nedjeljno kako bi bio lijep i sjajan.
 
Jedno pogrešno sredstvo za čišćenje može da napravi katastrofu koju nećete tako lako sanirati, pa je uvijek bolje da ispobate ona koja možete sami da napravite. Predstavljamo vam četiri trika i savjeta za čišćenje i održavanje laminata koji će istovremeno uštedjeti vaše vrijeme i novac.
 
1. Suvo čišćenje
Redovno čišćenje laminata suvom krpom znatno doprinosi njegovoj čistoći i lakšem održavanju.
 
Uklanjanje prašine na ovaj način sa laminata, bez upotrebe nepotrebnih hemijskih sredstava, produžava ujedno i vijek trajanja laminata.
 
2. Koristite meke četke za čišćenje
Površina laminata je pravljena od izdržljivih materijala, što znači da će hrabro podnijeti korake ukućana, kućnih ljubimaca, pa i teret namještaja. Međutim, neće se tako dobro pokazati pred četkama za čišćenje sa oštrim dlakama.
 
Zato birajte one sa nježnijom površinom, koje ćete svakodnevno moći da koristite.
 
3. Obratite pažnju na suvoću laminata
Ključna stvar za dobar izgled laminata i njegovu dugotrajnost je suvoća. Trenutna vlažnost prilikom pranja istog ili prolivena tečnost u datom momentu neće mu nanijeti nikakvu štetu, međutim, natapanje laminata će ostaviti trajne i vidljive posljedice.
 
4. Čišćenje vodom i sirćetom
Ovo je zlatna kombinacija sa kojom ne možete da pogriješite. Sirće u kombinaciji sa vodom daje izvanredne rezultate na najrazličitijim površinama. Zbog svoje efikasnosti i neškodljivosti, tečnost napravljena od ova dva sastojka preporučljiva je i za primjenu na laminatu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )