Foto: GRAD BANJALUKA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je Sokolac, gdje je razgovarao sa načelnikom te opštine Milovanom Bjelicom o mnogim važnim temama i projektima.

Dogovorili smo da Banjaluka, pored Krajiške i Hercegovačke kuće, dobije i Romanijsku kolibu, gdje će biti predstavljeni brojni proizvodi koji potiču iz ovog prelijepog krajolika naše Republike Srpske – kazao je gradonačelnik Stanivuković tokom prve zvanične posjete ovoj opštini.

Neizostavna tema, kako je naveo, bili su procesi promjena koji su, prema njegovim riječima „započeli pobjedom u Banjaluci i koje širimo cijelom Republikom“.

Stanivuković je zahvalio Bjelici i njegovom timu na gostoprimstvu i prijatnom razgovoru.

Načelnik Sokoca istakao je značaj ideje zajedničkog djelovanja i promocije i Krajine i Romanije.

– Razgovarali smo o mogućnostima zajedničkog nastupa u Beogradu kako bi započeli sa ovim projektom koji ima višestruke vrijednosti za naše dvije regije u gradu gdje živi veliki broj ljudi iz Republike Srpske, ali i onih koji cijene i vole domaće organske proizvode – naveo je Bjelica.

Prema njegovim riječima, u planu je da Romanijska koliba, osim Beograda, bude otvorena i u Banjaluci kao vid prodajnog i informativno – turističkog sadržaja, gdje bi posjetioci mogli ne samo da kupe proizvode sa Romanije, već i da se informišu o turističkoj ponudi, o prodaji vikendica, apartmana i placeva na području ove regije.

Na današnjem sastanku u Opštinskoj upravi Sokolac bilo je riječi i o usaglašenom nastupu prema fondovima i projektima, posebno u vezi sa zaštitom životne sredine, energetskom efikasnošću i turizmom.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )