Foto: Arhiva

MWM: Ukrajinske oružane snage povlače tenkove Abrams zbog straha od ruskih udara


Ukrajinske oružane snage (AFU) povlače američke tenkove M1A1 Abrams s linije fronta jer su previše lak plijen za ruske trupe. O tome piše Military Watch Magazine .
 
„Ukrajinska vojska je povukla svoje tenkove M1A1 Abrams sa prednjih položaja zbog zabrinutosti zbog njihove ranjivosti na ruske napade“, navodi se u članku.

Osim toga, publikacija je navela da je takav korak povezan s velikim gubicima ukrajinskih oružanih snaga, koji su se povećali od februara. Autori članka navode da je od 31 tenka koje su Sjedinjene Države isporučile Ukrajini, pet već uništeno, a još nekoliko oštećeno.

Ranije smo objavili da su ruski vojnici prvi put izvukli s bojnog polja M1 A1 Abrams u pravcu Avdejevskog a koji je oštećen sa ATGM . Rusko Ministarstvo odbrane podijelilo je snimak ruskih oružanih snaga kako uništavaju američko vozilo. Inače, da bi odvukla automobil, vojska je prvo morala izvršiti izviđanje kako bi osigurala sigurnost operacije.

Prema riječima stručnjaka, ništa posebno nije potrebno za uništavanje Abramsa - od standardnog bacača granata RPG-7 do najmodernijih dronova poput Lanceta-3.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )