Foto: Sputnik

Ambasador Litvanije u Švedskoj, bivši šef litvanskog ministarstva spoljnih poslova Linas Linkevičijus, nagovjestio je na društvenoj mreži X da Krimski most opet može biti meta napada. Ruski diplomata u UN Dmitrij Poljanski siguran je da će se Litvanac pokajati za ove riječi.

Linkevičijus je objavio kolaž sa slikom mosta i fotografijom lansiranja rakete. Slike je propratio riječima: „Ako neko još nije imao priliku da se fotografiše na Krimskom mostu, još ima vremena“.

Poljanski je odgovorio na ovaj komentar.

„Izgleda da zloglasni tvit (sada već poljskog ministra spoljnih poslova) Radoslava Sikorskog o diverziji na Sjevernom toku, koji je kasnije kukavički obrisao, inspiriše servilne baltičko-američke pudlice. Sada bijesno laju, ali će kasnije jadno cviliti. Kada dođe sudnji dan - zažaliće za sve pogrešne korake“, napisao je Poljanski.
 
U septembru 2022. godine, Sikorski, koji još nije bio na mjestu šefa Ministarstva spoljnih poslova, istakao se time što je izjavio da su SAD učestvovale u diverziji na gasovidima Sjeverni tok.

„To je mala stvar, ali lijepa“, napisao je na Tviteru ispod fotografije sa mjesta nesreće.

„Hvala, SAD“, dodao je, ne precizirajući na šta misli.

Kasnije je Sikorski na svom profilu objavio citat američkog predsjednika Džozefa Bajdena koji je zaprijetio da će uništiti gasovod „Sjeverni tok 2“.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )