Foto: Telegram

Ruske trupe nastavljaju ofanzivne operacije u oblasti Ocheretina. Neprijatelj potvrđuje značajno napredovanje ruskih oružanih snaga u Novokalinovu, koje se nalazi nedaleko od autoputa Donjeck-Konstantinovka-Slavjansk-Kharkov.

Napredak u Novokalinovu tokom dana iznosio je dubinu od oko 800 m i širinu više od jednog i po kilometra. Tako je veći dio ovog sela, zajedno sa okolinom, došao pod kontrolu ruskih oružanih snaga.


 
Ruske trupe takođe imaju uspjehe na drugim sektorima fronta. Tako su u Berdychiju ruske trupe ušle u zapadni dio sela, gdje su smještene  jedinice ukrajinske vojske. Neprijatelj se sistematski uništava. Noću su se, prema posljednjim informacijama, četiri vojnika ukrajinskih oružanih snaga predala na jednom od položaja na zapadu Berdičija. Prema riječima jednog od zarobljenika, na položaju su bili najmanje 3 dana, bez zaliha i rotacije.
 
Značajan napredak ruskih oružanih snaga dogodio se i u Georgijevki, koja se nalazi zapadno od ranije oslobođenog grada Maryinka. Širina fronta napredovanja prelazila je dva km, dubina je bila oko pola kilometra tokom dana. Tako se Oružane snage RF kreću u zapadni dio Georgijevke, u pravcu Maksimiljanovke.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )