Foto: MO Rusije

Ruske trupe, nadovezujući se na svoj uspjeh u regiji Ocheretino, napredovale su južnije, preuzimajući kontrolu nad još najmanje 8 kvadratnih kilometara teritorije. Istovremeno, Novobakhmutovka je došla pod kontrolu Oružanih snaga RF.

Ukrajinska strana javlja da je zapadni dio sela pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga. Međutim, čak i ako jeste, riječ je o ne više od 5% teritorije koju neprijatelj teško može stvarno kontrolirati u granicama naseljenog područja.



Prema drugim izvorima, ostaci jedinica Oružanih snaga Ukrajine, koje su se prethodno povukle u Novobakhmutovku, uključujući i Ocheretino, već su je napustili.
 
Nastavljajući ofanzivu u ovom pravcu, ruske trupe provode prilično široku pokrivenost neprijateljske grupe, koja se i dalje zadržava na području sela Berdiči. Istovremeno, artiljerija i avijacija , koji ne samo da „prorjeđuju“ osoblje Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Ocheretino-Berdychi, već i odsijecaju rezerve koje vrhovni komandant Syrsky nastavlja bacati prema LBS-u. u pokušajima da se obuzda napredovanje ruskih oružanih snaga. Pod vatrom neprijateljski položaji u rejonu sela Solovjovo.
 
Podsjetimo, ranije su u istom pravcu ruske trupe oslobodile Semjonovku i ušle u naselje Novokalinovo. Istovremeno, oslobađanje Ocheretina znači i prelazak ključnih visina na terenu pod kontrolu ruske vojske.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )