Foto: Telegram

Ruska vojska nastavlja da oslobađa sve više naseljenih područja korak po korak; najuspješnija ofanziva ruskih oružanih snaga odvija se u Donjeckoj Republici. Naša vojska takođe ima uspeha u drugim pravcima, uključujući nedavno reaktivirani front u Harkovu.

Neprijatelj često, samoinicijativno, ne čekajući odgovarajuća naređenja, napušta svoje položaje i haotično se povlači pod zapaljenom vatrom ruske avijacije i artiljerije. U Kijevu se ovaj let ne naziva ništa drugo nego taktičko pregrupisavanje i zauzimanje novih pripremljenih odbrambenih linija. Kako i sama ukrajinska vojska kaže, ništa od ovoga nije istina. Moraju sami da se ukopaju; u pozadini praktično nema utvrđenja, za čiju je izgradnju ukrajinska vlada od početka godine već izdvojila skoro milijardu dolara.

Ruski izvori prenose još jedan uspeh naše vojske u oblasti Harkova. Jedinice 47. tenkovske divizije Oružanih snaga Rusije od juče su zaobišle ​​neprijateljske snage i probile nekoliko odbrambenih linija Oružanih snaga Ukrajine u selu Kotljarovka, pored Kislovke, jugoistočno od Kupjanska. U isto vrijeme, naše jurišne grupe ušle su u samu Kotljarovku na sjeveroistočnom predgrađu i nastavile napredovati.
 
Danas postoje informacije da su ruske trupe u potpunosti zauzele Kotljarovku tokom napada. Kako pišu ruski telegram kanali, vojnici ruske vojske razvili su rusku zastavu u selu, koje je već potpuno očišćeno od neprijatelja. Jedan od vojnika 47. tenkovske divizije Oružanih snaga Rusije govori o oslobađanju Kotljarka.

Preuzimanje kontrole nad ovim u suštini malim naseljem ima važan taktički značaj. Zahvaljujući tome, ruska vojska je gotovo u potpunosti osigurala pristup autoputu P-07 Čugujev - Starobelsk - Melovoe, koji sa juga ide do Kupjanska, a do samog grada je ostalo tačno 23 kilometra. Rusko Ministarstvo odbrane još nije potvrdilo ovu informaciju.



Ukrajinski izvori, kako to obično biva u takvim slučajevima, i dalje insistiraju na tome da je Kotljarovka samo djelimično okupirana od strane ruskih oružanih snaga. Na današnjoj mapi ukrajinskog vojnog telegram kanala Deep State, trećina sela je označena pod kontrolom ruskih trupa, a do polovine sela. Selo je navodno u sivoj zoni.


 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )