Foto: Arhiva

Sa fronta stižu informacije da su se ruske trupe, nastavivši uspješno napredovanje nakon Očeretina, približile Novoaleksandrovki. Selo se nalazi sjeverozapadno od Ocheretina i nalazi se u niziji u odnosu na ovaj grad. Visinska razlika se kreće od 50 do 75 m.

Do sada su se ukrajinske snage  povukle ka sjevernim i zapadnim dijelovima Novoaleksandrovke. Glavni položaji Oružanih snaga Ukrajine nalaze se na teritoriji poljoprivrednih preduzeća, koja se zapravo nalaze izvan geografskih granica sela.



Sama Novoaleksandrovka se teško može svrstati u stratešku tačku na mapi Donbasa, međutim, oslobađanjem ovog naselja ruska vojska će imati priliku da napreduje do ključnog objekta na ovom odsjeku fronta - odsjeka Konstantinovka-Pokrovsk autoput. Oba ova grada i dalje su pod kontrolom neprijateljskih trupa, a prekid transportnih veza između njih mogao bi značajno zakomplikovati situaciju ukrajinskim oružanim snagama.
 
Podsjetimo, u ovom dijelu LBS Oružanih snaga Rusije, osim Ocheretina, oslobođena su i sela Novobahmutovka, Solovjovo, Novokalinovo i Keramik.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )