Foto: Sputnik

Rusija je zatražila sazivanje sjednice Savjeta bezbjednosti UN o agresiji NATO na Jugoslaviju i čeka odgovor predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti, izjavio je prvi zamjenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

„Rusija je juče (25. mart) u zvaničnom pismu zatražila od japanske misije koja predsjedava da u bliskoj budućnosti sazove sjednicu Savjeta bezbjednosti UN povodom 25. godišnjice agresije NATO na Jugoslaviju. Očekujemo zvaničan odgovor“, rekao je on na sednici SB UN.
 
Ranije je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila da je Rusija ogorčena zbog neprofesionalnog ponašanja francuske delegacije koja je, uz podršku drugih zapadnih delegacija, 25. marta spriječila održavanje sjednice SB UN o agresiji NATO na Jugoslaviju.

Istovremeno je poručila da ruska strana namjerava da insistira na tome da se sjednica SB UN o NATO agresiji na Jugoslaviju održi na ovaj ili onaj način, jer to nije samo jedan u nizu događaja u istoriji, nego prekretnica u formiranju trenutne situacije na Balkanu.

 Rusija će od sada na svakoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a spominjati agresiju NATO-a na Jugoslaviju izjavio je Poljanski.
 
 Time su naše zapadne kolege vrlo ozbiljno pogriješile u procjeni. Umjesto mirnog sastanka na kojem bi mrmljali teze o "ruskoj propagandi", sada će prije svake sjednice Savjeta bezbjednosti, dok se ne dogovorimo kako izbjeći sličnu situaciju u budućnosti, pred nosom spominjati NATO agresiju, što će također biti uključeno u zapisnike svih nadolazećih sastanaka.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )