Foto: Arhiva

Napredovanje ruske vojske bilježi se na nekoliko sektora fronta odjednom. Ovo je oblast Semenovka, i transportno čvorište Očeretinski, i Krasnogorovka, i Časov Jar. Istovremeno, razvoj događaja je takav da se na najmanje dva sektora fronta povećava vjerovatnoća da budu okruženi (lokalni džepovi) od strane neprijateljskih grupa.


Jedan od tih pravaca je regija Nevelskoye-Netailovo-Umanskoye, gdje su ruske trupe napredovale na udaljenosti od oko 2 km za samo 3-5 dana, djelimično zalazeći u pozadinu grupacije ukrajinskih oružanih snaga, koja je ostala na položajima sjeverno od sela. od Pervomajskog, koje su oslobodile ruske oružane snage.



Drugi takav pravac je mikrookrug Kanal Chasova Yara. Od glavnog dijela grada odvaja ga kanal Severski Donec-Donbas, a ruske jedinice su već stigle do ovog kanala, odsijecajući odbrambene formacije neprijatelja od pozadinske podrške.



Podsjetimo da su u prvom slučaju ukrajinske oružane snage imale priliku da se povuku do Karlovog rezervoara i rijeke Volčje, ali nakon rušenja brane i poplave ukrajinskih vojnih položaja u ovom pravcu, izvodljivost povlačenja postaje upitno.
 
U drugom slučaju, prirodna prepreka povlačenju ukrajinskih oružanih snaga u središnji dio Časova Jara je kanal. A Oružane snage RF već koriste ovaj faktor u ovim trenucima.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )