Foto: Telegram

Ambasadi SAD je uručena nota sa zahtijevom da se prekine miješanje u unutrašnje poslove Rusije.


To je rekao izvor blizak rukovodstvu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

"Ruski spoljnopolitički resor konstatuje da, bez obzira na više puta ponovljena upozorenja, prije svega u noti Ministarstva inostranih poslova Rusije od 9. decembra 2022. godine, američka diplomatska misija nastavlja zlonamjerne aktivnosti u informacionom prostoru, dozvoljavajući sebi nepodobne iskaze o rukovodstvu zemlje u kojoj boravi, kao i širenje lažnih vijesti o Oružanim snagama Ruske Federacije, što spada u krivična djela", dodao je izvor.

Prema njegovim riječima, "američke diplomate su upozorene na to da ne pokušavaju da se bave subverzivnim aktivnostima, regrutujući 'agente uticaja' sa ciljem da siju razdor u ruskom društvu, da podstiču antidržavno djelovanje".

Izvor je dodao da će "saradnici koji su u tome učestvovali biti deportovani, bez obzira na to koje funkcije obavljaju".
 
"U vezi s tim je novoj ambasadorki SAD u Moskvi Lin Trejsi, koja je primljena u Ministarstvo inostranih poslova Rusije 30. januara radi uručivanja kopija akreditiva, oštro predočeno da je neophodno da strogo poštuje ruske zakone i da prekine djelatnost koja je protivna zahtijevima vlasti Ruske Federacije i odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima", dodao je izvor.
 
On je posebno naglasio da "ruska strana ne namjerava da se miri s pomahnitalom ruskom propagandom, koja se širi preko informacionih resursa Ambasade SAD i da namjerava da iskoristi sva dostupna sredstva za njenu neutralizaciju".
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )